Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παναγιώτη Τέτση

 

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου ζωγράφου μας και Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση, στον κήπο των Υδραίων Ζωγράφων στην πλατεία Ναυάρχου Βότση. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με μεγάλη συγκίνηση και αγάπη, την επιμνημόσυνη δέηση από τον ΓΑΕ πρωτ. Ακίνδυνο Δαρδανό και τον Διάκονο π. Νεκτάριο Δαρδανό, και έπειτα την τελετή των αποκαλυπτηρίων που εντάχθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ύδρας, "Κουντουριώτεια 2016".

 Κατά την τελετή μίλησαν ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης ο οποίος τόνισε το πολύ σημαντικό έργο, του σπουδαίου ζωγράφου μας Παναγιώτη Τέτση και εστίασε στην ενότητα που θα πρέπει να διακατέχει τους πολίτες του νησιού και που μια τέτοια στιγμή εκδηλώνεται περίτρανα. Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να ονομαστεί ο δρόμος Καμίνι-Βλυχός ως Οδός Παναγιώτη Τέτση. Τον λόγο επίσης έλαβε ο τ. Δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης, καλός φίλος του ζωγράφου μας, ο οποίος με τιμή και αίσθηση ευθύνης, αναφέρθηκε στην απόλυτη αποδοχή της δικής του ιδέας από τον ίδιο τον Τέτση αλλά και την υλοποίηση των προτομών των Υδραίων Ζωγράφων που έγινε κατά τη δημοτική αρχή Κοτρώνη με τη βοήθεια Γερμανού χορηγού.

Στη συνέχεια μίλησε η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου και τέλος ο Δημοσιογράφος Γιώργος Κιούσης που σημείωσαν λόγω γνωριμίας με τον Παναγιώτη Τέτση, στοιχεία της προσωπικότητάς του.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν με την αφαίρεση της υδραϊκής σημαίας, που την κρατούσαν ο τ. Δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης, ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης και ο γιος του Παναγιώτη Τέτση, Αλέξης Τέτσης.

"Αθάνατος", φώναξαν όλοι και η τελετή έκλεισε με θερμά χειροκροτήματα.

Η προτομή έχει δημιουργηθεί όπως και οι άλλες προτομές του Κήπου, από τον γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο και όταν ο Π. Τέτσης βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, οι βουλευτές Ελένη Σταματάκη, Κώστας Κατσαφάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο δημ. σύμβουλος Πόρου, Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Τέλης Καλύβας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΥ Μανώλης Καραμήτσος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Παναγιώτης Μαρκαντώνης, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία.

 

 

tetsis_prot_1.jpg tetsis_prot_2.jpg tetsis_prot_3.jpg

tetsis_prot_4.jpg tetsis_prot_5.jpg tetsis_prot_6.jpg

tetsis_prot_61.jpg tetsis_prot_7.jpg tetsis_prot_8.jpg

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα