Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι κύκλοι από την Αρχαιότητα, με την προσέγγιση της Κατερίνας Μαραβέλη

  • Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 21:55
  • 1'

Κύκλοι μέσα από την Αρχαία Ελλάδα, είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε χθες και παρουσιάζει η Κατερίνα Μαραβέλη στη δημοτική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στην Ύδρα.

Κάθε έργο της Κατερίνας Μαραβέλη είναι αποτέλεσμα ξεχωριστής ιστορικής μελέτης και έχει τη δίκη του πορεία και ιδιαίτερη τεχνική.
Η καλλιτέχνης που κινείται στον χώρο της μοντέρνας τέχνης επιχειρεί με τη φετινή της δουλειά να μελετήσει τον κύκλο από το παρελθόν, το πρώτο αρχαίο νόμισμα, τον δίσκο της Φαιστού, την ασπίδα του Αχιλλέα, τον θόλο του Ασκληπιού, προσδίδοντας στα έργα, τη δική της διαφορετική αισθητική που αγγίζει την ψυχολογία και την τρισδιάστατη εικόνα.
Στην έκθεση ανάμεσα στους εξαιρετικούς πίνακες, υπάρχει επίσης ένα έργο της Κατερίνας Μαραβέλη που παίζει διαδραστικά με το κοινό που επισκέπτεται τον χώρο. Κάθε θεατής του έργου, το οποίο έχει πάρει το χρώμα και την έμπνευση από την Ύδρα, μπορεί να τοποθετήσει στον πίνακα από μία ψηφίδα και να γίνει μέρος του έργου. Τον πίνακα αυτόν θα τον δωρίσει η καλλιτέχνης στον Δήμο Ύδρας.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2017 και ώρες: 11π.μ. έως 1μ.μ. και 7μ.μ. έως 11μ.μ.