Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Έκθεση ψηφιδωτού της Μ. Χαντζοπούλου-Βακιρτζή στην Α.Σ.Κ.Τ σε επιμέλεια του Γιάννου Βουρλάκου

  • Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 18:37
  • 1'

Έκθεση ψηφιδωτού της Μαρίας Χαντζοπούλου-Βακιρτζή στην Α.Σ.Κ.Τ. Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών - Κτήριο "Νίκος Κεσσανλής" σε επιμέλεια του συγγραφέα Γιάννου Βουρλάκου πραγματοποιείται μέχρι τις 15.2.2019 (ώρες λειτoυργίας 11:00-16:00). 

Η καλλιτέχνης Μαρία Χαντζοπούλου-Βακιρτζή δηλώνει για τα έργα της: "Η σχέση μου με το ψηφιδωτό είναι η αναζήτηση και ανακάλυψη των εκφραστικών δυνατοτήτων που μπορεί να δώσει μέσα από τις ψηφίδες του. Η επιδίωξή μου δεν είναι μια τέλεια αναπαράσταση της πραγματικής εικόνας των αντικειμένων, αλλά με μια εξπρεσιονιστική τάση η μορφή τους συνδεδεμένη με τα συναισθήματά μου. Το ψηφιδωτό αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης που μελετάω τα στοιχεία που μας κάνουν να δείξουμε εκτίμηση π.χ. σε ένα τοτέμ παρόλο που αγνοούμε τους μαγικούς, θρησκευτικούς λόγους δημιουργίας του. Η προσωπική μου καλλιτεχνική ιδιαιτερότητα σφραγίζει το ψηφιδωτό μου έργο και εμπεριέχεται σε αυτό. Το γυαλί το χρησιμοποιώ στα ψηφιδωτά μου λόγω των αντανακλάσεων του φωτός που συμμετέχουν στο έργο ως κίνηση. Ενώ η πέτρα βρίσκεται στο έργο μου ως σταθερό σημείο αναφοράς".

Ο συγγραφέας Γιάννος Βουρλάκος γράφει για τα ψηφιδωτά: "Κάθε ψηφίδα πάνω στο σοβά μια διαφυγή χρωμάτων στο όνειρο. Απέραντος κόσμος. Μια καλλιτεχνική μορφή ζωγραφισμένη πάνω στο ελιξίριο της ψηφίδας. Η δουλειά της Μαρίας Χαντζοπούλου στο ταίριασμα των χρωμάτων είναι μια διαδικασία ύψιστα συνειδητή, λογική, συναισθηματική, ακέραια και στο τέλος της οποίας το έργο τέχνης προβάλλεται ως δαμασμένη πραγματικότητα και καθόλου ως κατάσταση μεθυσμένης σε χρώματα ιδέας και τεχνικής".

Πληροφορίες Α.Σ.Κ.Τ. Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών - Κτήριο "Νίκος Κεσσανλής"
Πειραιώς 256, 10682 Αθήνα
www.asfa.gr

Eίσοδος δωρεάν

τηλ. 6983592091

Current Athens