Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αποτελέσματα 3ου Σεμιναρίου Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας ΤΚΑΦΑ

  • Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 17:45
  • 1'

 

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 3ο Σεμινάριο του Τμήματος Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας-Αποκατάστασης (Τ.Κ.Α.Φ.Α.) του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) με τίτλο «Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία-Η διαδρομή από τα επιστημονικά δεδομένα στην κλινική πράξη» στα πλαίσια του 24ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στο Hilton, Αθήνα. Το Σεμινάριο παρακολούθησαν 186 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.

Απήυθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Τ.Κ.Α.Φ.Α, Υδραίος Ιωάννης Δ. Λαουτάρης, η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Αριέττα Σπίνου, όπως και εκπρόσωποι του Π.Σ.Φ. και της Ε.Π.Ε.
Το Σεμινάριο περιελάμβανε υψηλού επιστημονικού επιπέδου ομιλίες με παράλληλη προβολή video. Πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες ΄state of the art’, ενώ ο προσκεκλημένος ομιλητής του Τ.Κ.Α.Φ.Α., καθηγητής J. Moxham, King’s College, Λονδίνο, έδωσε έμφαση στη σημασία της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας ως εργαλείο επίδρασης στην πνευμονική βιομηχανική σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεμιναρίου υπήρξε συζήτηση και συμμετοχή από τους συνέδρους. Βραβεύτηκε η φυσικοθεραπεύτρια κα. Ειρήνη Πανοπούλου για την προσφορά της στην Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία.
Η συνδιοργάνωση από το Τ.Κ.Α.Φ.Α.-Π.Σ.Φ με την Ε.Π.Ε. ενός τέτοιου σεμιναρίου ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας ενώ θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην συνεργασία μεταξύ Φυσικοθεραπευτών και Πνευμονολόγων ως μέλη της διεπιστημονικής ομάδας τόσο σε επιστημονικό όσο και σε κλινικό επίπεδο προς όφελος του ασθενή.