Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά

  • Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 12:39
  • 1'

 

Γιορτάστηκε με επισημότητα και μεγαλοπρέπεια την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά η μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά.
Πλήθος συμπατριωτών μας που ζουν κυρίως στον Πειραιά συνέρρευσε στον Ιερό Ναό για να γιορτάσει τη μνήμη του πολιούχου Αγίου μας και να ευχηθεί και του χρόνου με υγεία!
Τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Βάρκα και Iερού κλήρου της Ύδρας, των π. Πολυχρόνη Γασπαρινάτου και διάκου π. Νεκτάριου Δαρδανού.
Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος και Παναγιώτης Μελάς, ο Βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Νεράντζης, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο τ. Δήμαρχος, Άγγελος Κοτρώνης, ο π. Δήμαρχος, Κώστας Αναστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Ναύαρχος Λ.Σ.΄Αγγελος Τούντας, ο Αντιναύαρχος εα Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο Υποναύαρχος ΠΝ εα Αδριανός Πούλος, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του τ. Υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου, Αθανάσιος Κυριαζής, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος του ΥΝΟ Θεόδωρος Μουστακαρίας, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ Λευτέρης Κεχαγιόγλου, μέλη συνδέσμων κ.α. Μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Κωνσταντίνου στις παρακείμενες οδούς του Ναού με προπορευόμενη την μπάντα του Δήμου Πειραιά.
Φέτος μετά το πέρας της λιτάνευσης πραγματοποιήθηκε η δεξίωση του Υ.Σ.Π. στο Ξενοδοχείο Savoy όπου η Πρόεδρος Άννα Βάρκα, ο Γραμματέας Νίκος Σταματάκος και τα μέλη του Συνδέσμου καλωσόρισαν στον όμορφο αυτό εορτασμό εγκάρδια τον κόσμο. Η κα Βάρκα αναφέρθηκε κατά την ομιλία της στην επέτειο ίδρυσης του συνδέσμου, τις ενέργειες και το όραμά τους ενώ ακολούθησαν τρεις βραβεύσεις από τον ΥΣΠ για ανθρώπους που ξεχώρισαν στον τομέα τους, τον κ. Ιατρό Ογκολόγο, Διευθυντή του Νοσ. Μεταξά και Κουλουρείου, Παναγιώτη Μανίκη, τον τ. Δήμαρχο Ύδρας, Άγγελο Κοτρώνη και τη Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, οι οποίοι ευχαρίστησαν με τη σειρά τους τον Σύνδεσμο. Στη συνέχεια ακούστηκε ομιλία από τη Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου με θέμα: «Ύδρα, ο καταλύτης της ελευθερίας».