Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη σχετικά με την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ για το Σαν Τζόρτζι

  • Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 18:05
  • 1'

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Οκτωβρίου μετά από αίτημα του Δημάρχου Ύδρας, Γιώργου Κουκουδάκη.

Ο Δήμαρχος Ύδρας ζήτησε από τον Υπουργό να κάνει αποδεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους σύμφωνα με την οποία η Νησίδα Άγιος Γεώργιος ανήκει στον Δήμο Ύδρας και να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της αδικίας που είχε συντελεστεί το 2011.

Στη συνάντηση ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου ήταν οι Βουλευτές Α΄Πειραιά του Σύριζα κ. Ελένη Σταματάκη και κ. Γεωργία Γεννιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ράππας, η Νομική Σύμβουλος του Δήμου κ. Γεωργία Μαραγκού και η Νομική Σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Όλγα Σαββίδου.

Την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Ύδρας έχουν ήδη εκφράσει και οι Βουλευτές Α΄Πειραιά Θοδωρής, Δρίτσας, Κώστας Δουζίνας και Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Ο κ. Σκουρλέτης αφού άκουσε με προσοχή τον δήμαρχο Ύδρας, τον διαβεβαίωσε, πως από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών, το θέμα θα εξεταστεί με προσοχή και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βέλτιστη λύση.