Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης στον Άγιο Δημήτριο Ταμπουρίων

  • Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 20:31
  • 1'

Μέσα σε εορταστικό κλίμα και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης (Ναυμάχων) της Ύδρας και του Ι. Καθεδρικού μας Ναού μαζί με την εικόνα του Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων.

Πλήθος κόσμου, επισήμων, τοπικών φορέων αλλά και Υδραίων συνέρρευσε στην εκκλησία και συμμετείχε στη λιτάνευση των εικόνων προεξάρχοντος του Σεβ Μητροπολίτη Διαυλείας κ. Αλεξίου, ενώ η μπάντα του Δήμου Πειραιά παιάνιζε εορταστικά.panagia nafmaxvn4

Για τη σημασία και τον ρόλο της εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης, που για πρώτη φορά στην ιστορία της εξέρχεται του νησιού, ενημερώθηκαν οι ευλαβείς πιστοί της περιοχής του Πειραιά, ενώ τονίστηκε με έμφαση ότι το ιερό σέβασμα της Παναγίας μας έρχεται για να τονώσει πνευματικά τους πιστούς και να τους μετατρέψει σε "μπουρλοτιέρηδες της Πίστης και της Πατρίδας".

Παρών ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο οποίος μετέφερε προ ημερών και θα παραλάβει αύριο την εικόνα από τον Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων καθώς θα την επιστρέψει στη βάση της στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας όπου στις 14:00 μπροστά από το Ρολόι θα πραγματοποιηθεί μεγάλη υποδοχή αυτής από τους συμπολίτες μας.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κουκουδάκης