Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εγκαινιάστηκε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σπετσών

  • Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 14:14
  • 1'

 

  

Στα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπετσών παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος εκπροσώπησε στην εκδήλωση την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου και το Ίδρυμα της Αναργυρείου Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, στο οποίο είναι και Αντιπρόεδρος. xatziperos

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εθελοντές πυροσβέστες για το σπουδαίο έργο τους, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για το νησί τον Σπετσών (Πιτυούσα) και το Ίδρυμα το οποίο διαθέτει πευκοδάσος περίπου 9.000 στρεμμάτων. Επίσης, συμβούλευσε τους εθελοντές πυροσβέστες να πάρουν και το πτυχίο του διασώστη. 

Για την ΑΚΣΣ η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική διότι η προστασία του περιβάλλοντος ήταν στις προτεραιότητες του ευεργέτη Σωτήριου Αναργύρου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, κα Γεωργία Γεννιά, ως προσκεκλημένη του Δημάρχου Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη και του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας Πύραρχου Βασίλειου Αθ. Αλεξόπουλου και παρουσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου. Η κα Γεννιά εξήρε το έργο και την προσφορά των εθελοντών πυροσβεστών , ένα έργο που διέπεται πρωτίστως από ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Τέλος, επισήμανε τη σημαντικότητα του νέου κλιμακίου το οποίο δίνει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε ζητήματα πολιτικής προστασίας και ενισχύει το αίσθημα κοινωνικής ασφάλειας. Η κα Γεννιά είχε επισκεφτεί στις 14 Νοεμβρίου και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Ύδρας.