Greek English French

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

undefined

Ανακοίνωση της «Κιβωτού της Ύδρας» για τις πρόσφατες δράσεις της και ενημέρωση των πολιτών

Δεκ 10, 2018, 10:33

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου 2018 (1/12 & 2/12) πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας.

43 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν. Επίσης, 17 γάτες έλαβαν οδοντιατρική περίθαλψη και χειρουργήθηκαν για άλλες παθήσεις (πολύποδες, όγκοι κτλ). Ένας γάτος από την περιοχή Αυλάκι έλαβε βοήθεια για διαμπερές τραύμα στο πόδι από δάγκωμα. 35 γάτες από την περιοχή Καμίνι αποπαρασιτώθηκαν και 10 εμβολιάστηκαν.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου 2018 (8/12 & 9/12) πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας. 57 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κύριο Χρήστο Ντούσκο για την ευγενική παραχώρηση χώρου για την διεξαγωγή των στειρώσεων.
Ευχαριστούμε τους υπέροχους γιατρούς μας που δούλεψαν ακούραστα!
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που έφεραν γάτες από τις γειτονιές τους.
Ευχαριστούμε το Help Animals International και το The Marching Animal Trust για την επιχορήγηση του προγράμματος του δεύτερου Σαββατοκύριακου.
Ευχαριστούμε την Κυρία Μαραγκού Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΥ, για την ευγενική προσφορά της διαμονής και των γευμάτων των γιατρών.

Ευχαριστούμε τον Κύριο Καραμήτσο και τους οδηγούς του Δήμου για την ευγενική παραχώρηση του φορτηγού του Δήμου για να μεταφερθούν 16 γάτες από το Μανδράκι.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Ύδρας, το Δημοτικό συμβούλιο και τον Κύριο Δήμαρχο, για τα παρακάτω:
Ο Δήμος μέσω της ΚΕΔΥ έχει αποφασίσει να καλύπτει ετήσια έξοδα της «Κιβωτού της Ύδρας» της τάξεως των 1500 Ευρώ.
Θα διαθέσει δημοτικό χώρο για να αποθηκευτεί ο εξοπλισμός της «Κιβωτού».
Διαβεβαιώνει ότι εφόσον το επιθυμούμε, τον Απρίλιο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στον χώρο του Σαχτουρείου.

Η "Κιβωτός της Ύδρας" μέχρι το τέλος του μήνα θα προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να λάβει τη χρηματοδότηση των 1.500 Ευρώ.

Τέλος ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ αξίζει σε όλα τα μέλη και εθελοντές μας που όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται εθελοντικά ώστε να είναι το νησί μας παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Ποιος θα ήθελε άραγε να κάνει διακοπές σε έναν τόπο όπου τα ζώα θα γύριζαν στον δρόμο άρρωστα και πεινασμένα;

Αναλυτικά η κάλυψη των εξόδων για τις Στειρώσεις 1/12 /& 2/12 2018:

Έξοδα γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Εισιτήρια γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Ένα μονόκλινο για ένα βράδυ – 1 βραδινό γεύμα 2 γιατρών: Δήμος Ύδρας
Φάρμακα και αντιπαρασιτικά: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Εμβόλια γατών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Χαρτιά-Νάυλον-καθαριστικά κτλ: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Καφέδες, μεσημεριανά γεύματα γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)

Αναλυτικά η κάλυψη των εξόδων για τις Στειρώσεις 8/12 /& 9/12 2018:

Έξοδα γιατρών: Help Animals International/The Marching Animal Trust
Εισιτήρια γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Δύο μονόκλινα για ένα βράδυ: Δήμος Ύδρας
1 βραδινό γεύμα 2 γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Φάρμακα και αντιπαρασιτικά: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Χαρτιά-Νάυλον-καθαριστικά κτλ: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Καφέδες, μεσημεριανά γεύματα γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:
Όλα τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας είναι εθελοντικές οργανώσεις. Επομένως η σωστή διαχείριση αδέσποτων απαιτεί τη συνεργασία:

1.Των αρμόδιων αρχών, που έχουν και την εποπτεία τους βάσει Νόμου.
2.Των φιλοζωικών σωματείων, που μπορούν να συμβάλουν εθελοντικά.
3.Του κοινωνικού συνόλου.

Επιπλέον θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι:
Η «Κιβωτός της Ύδρας» προσπαθεί κάθε χρόνο με προγράμματα και άλλες δράσεις να βοηθά και να ενημερώνει.
Ο Νόμος δεν επιβάλλει τη διαχείριση αδέσποτων ζώων να την έχουν τα Φιλοζωικά Σωματεία.
Τα μέλη των σωματείων είναι εθελοντές που διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους ΔΩΡΕΑΝ! Όποτε μπορούν και όσο μπορούν. Τυχόν υποδείξεις, επικριτικά σχόλια ή ακόμα και αναίτια επίρριψη ευθυνών για το τι κάναμε ή δεν κάναμε, δείχνουν σαφώς άγνοια, συκοφάντηση και αχαριστία.
Ο Νόμος επιβάλλει τη διαχείριση αδέσποτων ζώων στους Δήμους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την περισυλλογή, στείρωση και επανένταξη των ζώων στο οικείο τους περιβάλλον.
Ελπίζουμε ο Δήμος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση του σκίαστρου και των δύο ποτιστρών για τα ιπποείδη, να προχωρήσει σε μόνιμη παραχώρηση χώρου η οποία είναι αναγκαία για να συνεχίσουμε το έργο μας και απαραίτητη για την καλή λειτουργία του σωματείου. Προτείνουμε να μας παραχωρηθεί το παλιό «Ραντάρ» και να μεταφερθεί το υλικό του Λιμεναρχείου στον Μύλο της Λώρεν.
Η «Κιβωτός της Ύδρας» προτίθεται να βρει χορηγούς για την κατασκευή των ποτιστρών, του σκιάστρου, αλλά και την επισκευή του παλιού «Ραντάρ» σε περίπτωση που ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα.

Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε ότι θα μας προσφέρετε γενναιόδωρα βοήθεια.
Ευχόμαστε το 2019 να είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους μας, με υγεία και αγάπη.

Για την Κιβωτό της Ύδρας

Το κολάζ των φωτογραφιών είναι από τις εικόνες του βιβλίου «Νησί των γατών» της Gabriela Staebler

exodos ydra
mpouroutis