Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιορτάστηκε στον Πειραιά η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου

  • Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 16:17
  • 2'

 

  

Τη Μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου γιόρτασε σήμερα το πρωί στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά, με αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Εφραίμ και με τη συμμετοχή του διακόνου π. Νεκτάριου Δαρδανού και του Iερού κλήρου. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στον καθιερωμένο εορτασμό, σε ένα αντάμωμα που ενώνει το Υδραίικο στοιχείο του Πειραιά. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στις παρακείμενες οδούς του Ναού, με προπορευόμενη την μπάντα του Δήμου Πειραιά και την αντιπροσωπεία Υδραίων μπουρλοτιέρηδων που κρατούσαν την εικόνα και τη σημαία της Ύδρας. Και φέτος μετά το πέρας της λιτάνευσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση του Υ.Σ.Π., όπου η Πρόεδρος Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου καλωσόρισε τα μέλη του Συνδέσμου αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους Υδραίους και μη. Στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, για την παρουσία του. Κατέθεσε την ευγνωμοσύνη της, στην Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη, Τάνια Βέτιμη χάρη στην οποία δίνεται η δυνατότητα της εκδήλωσης του εορτασμού.

Φωτογραφίες: fonitisydras

Πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις προς τους μπουρλοτιέρηδες της Ύδρας, με τιμητική πλακέτα που παρέλαβε ο Γιώργος K. Φανελάκης. Επίσης τιμητική πλακέτα δόθηκε από τον ΥΣΠ στον Πρόεδρο του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου Θεόδωρο Μουστακαρία για τη σπουδαία προσπάθεια που κάνει η ομάδα Υδατοσφαίρισης του Υδραϊκού στην Α1 Κατηγορία. Επίσης στον Φοιτητή της ΑΣΟΕ, Γιώργο Σκόρρα, ο οποίος το καλοκαίρι προέβη σε πράξη αυτοθυσίας, διασώζοντας αλλοδαπή τουρίστρια στην πλαζ της Σπηλιάς. Τα εύσημα δόθηκαν και στους γονείς του Γιώργου, Παναγιούλα Δασκαλάκη και Μανώλη Σκόρρα.

Ακολούθησε ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου με θέμα: «Η συμβολή της Ύδρας στον απελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας».
Τον λόγο έλαβε επίσης, κάνοντας θερμό χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης ο οποίος ενημέρωσε τους Υδραίους που ζουν στον Πειραιά για τη φάση των έργων υποδομής που γίνονται στο νησί μας και τις προσπάθειες του Δήμου Ύδρας για το μεγάλο ζήτημα των διοικητικών ορίων της νησίδας του Σαν Τζόρτζι, καθώς επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα δρομολογημένα έργα και την εξέλιξή τους.
Τέλος μοιράστηκε σε όλους από τον ΥΣΠ ένα ημερολόγιο –δώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας, Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη. 

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν: Ο πρ. Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη, Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, ο πρ. Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΥ Μανώλης Καραμήτσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ράππας, ο π. Δήμαρχος, Κώστας Αναστόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος Πόρου και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σπυρίδων, ο πολιτευτής Α' Πειραιά και Νήσων, o Ταξίαρχος Αστυν. Διεύθυνσης Πειραιά, Δημήτριος Κολτούκης, ο Υποδιοικητής Τροχαίας Πειραιά, Φώτιος Νικολάκης, o Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α. και Γραμματέας Δημ. Τάξης του ΛΑ.ΟΣ, Πέτρος Μούγιος, ο Ναύαρχος Λ.Σ.΄Αγγελος Τούντας, ο Υποναύαρχος ΠΝ εα Αδριανός Πούλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Γεώργιος Μανδαλάκης Πλωτάρχης Λ.Σ., ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Δήμος Παπαλεονάρδος, η Προϊσταμένη του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη, Τάνια Βέτιμη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου Θεόδωρος Μουστακαρίας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαριανών, Ανδρέας Καραγιώργης, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΚ (Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία), Νικόλαος Γιοβανίδης, ο Ιατρός Επιμελητής, Νίκος Βλαχάκος, μέλη του ΥΣΠ και άλλων συνδέσμων και πολλοί άλλοι.