Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λαμπρός ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ύδρα

  • Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 19:38
  • 1'

Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου 2019, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στην Ύδρα χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Εφημέριος του Ναού π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, όπως και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Ηγούμενος π. Θεολόγος, ο π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο π. Γεώργιος Βλαχόπουλος και ο π. Ευάγγελος Γκιάκος.

Εμπνευσμένο πανηγυρικό λόγο εκφώνησε στο πολυπληθές ακροατήριο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, o oποίος και χειροθέτησε σε Αναγνώστη του Ι. Ναού της Υπαπαντής τον υπηρετούντα ιεροψάλτη Στέφανο Φραντζή.
Ακολούθησε η καθιερωμένη η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας μέσα από δρόμους και στενά της ενορίας. Mε το πέρας του εορτασμού προσφέρθηκαν εκλεκτά κεράσματα.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: η Βουλευτής της Α’ Πειραιά και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Υπεύθυνος Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δ. Ύδρας, Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος, Μανώλης Καραμήτσος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, ο πρ. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Γεώργιος Μανδαλάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Α. Μπουρδάκος, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ, Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ο τ. Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, σπουδαστές και σπουδάστριες της ΑΕΝ που κρατούσαν την Ιερή Εικόνα της Υπαπαντής του Χριστού κατά την διάρκεια της Λιτάνευσης και πολλοί άλλοι.

Φωτογραφίες: Θανάσης Μπόκιας