Greek English French

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019     

undefined

Εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο

Απρ 16, 2016, 19:38

 

 

Tι θα γίνει με το ΤΑΙΠΕΔ και το λιμάνι της Ύδρας; Το μείζον θέμα του Σαν Τζόρτζι και οι ενέργειες που γίνονται. Το γήπεδο πότε θα ξεκινήσει τις εργασίες και σε τι φάση βρίσκεται; Τι πρόκειται να γίνει με τον δρόμο Καμίνι-Βλυχός; Υπάρχει πιθανότητα να εγκατασταθούν πρόσφυγες στο νησί μας; Ο Βιολογικός καθαρισμός, τα απορρίμματα, και άλλα τρέχοντα ζητήματα, έρχονται στο προσκήνιο και σε όλα αυτά απαντά στη «Φωνή της Ύδρας» και την Ελένη Χριστοδούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. 

 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη ξεκινάμε τη συζήτηση με το μείζον θέμα, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νησιού μας και την ακεραιότητά του, την αδικία που έχει γίνει με το Σαν Τζόρτζι. Ποιες οι δικές σας ενέργειες;
Έστειλα επιστολή για το Σαν Τζόρτζι και έχω διαμαρτυρηθεί στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και το νέο πρόεδρο της κο Θανόπουλο, παίρνοντας σαφή θέση υπέρ του αιτήματος του Δήμου Ύδρας να επιστραφεί σ’ αυτόν διοικητικά η νησίδα και να αποκατασταθεί αυτή η κατάφορη πράξη αυθαιρεσίας. Ζήτησα τη διιόρθωση της συγκεκριμένης άδικης και παράνομης ενέργειας της προηγούμενης διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, που ζημιώνει τους κατοίκους του ιστορικού Δήμου της Ύδρας, ο οποίος ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειάς μας.

Υπάρχει κάποια εξέλιξη με το θέμα της παραχώρησης του λιμανιού της Ύδρας στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου);
Και ο Πόρος και η Ύδρα έχουν εξαιρεθεί από την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως και η Κυνόσουρα για την οποία έχουμε κάνει και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Έχω μιλήσει διεξοδικά για το θέμα με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιρτσιόλα. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Πάντως, θα πρέπει πλέον Περιφέρεια και Δήμος να οργανωθούμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του λιμανιού. Καθώς επίσης να το αξιοποιήσουμε υπέρ των κατοίκων, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου της Ύδρας.

Τι γίνεται με τον δρόμο Καμίνι-Βλυχός, ένα έργο που έφτασε στο Κ.Α.Σ και από το οποίο περιμένουμε απάντηση;

Για τον δρόμο Καμίνι-Βλυχός, επισκεφτήκαμε το Κ.Α.Σ με τον Δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη, υποστηρίξαμε τις απόψεις μας και προσπαθούμε να μη χαθεί το έργο. Μίλησα με τον Γ. Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού, κ. Δούρο και μου ανέφερε ότι προσπάθεια του Υπουργείου είναι να γίνουν μικροεπεμβάσεις στη μελέτη και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Ο Δρόμος θα γίνει με καλντερίμι, όμως σε ορισμένα σημεία το πεζούλι δεν θα γίνει συνεχόμενο. Υπήρξαν κάποιοι φίλοι της Ύδρας που έχουν σπίτια στην Ύδρα, αγαπάνε βέβαια το νησί κι έκαναν καταγγελία. Όμως θα έπρεπε να είχαμε συνεννοηθεί πριν γίνουν όλα αυτά. Πάντως εγώ πιστεύω ότι αν θα φέρουμε 20 αρχιτέκτονες, θα ακούσουμε και 20 διαφορετικές γνώμες. Παρ’ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος για το έργο.

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο γήπεδο;
Ο Εργολάβος θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα. Έχουμε τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες και κάποιες ενστάσεις. Παράλληλα θα πρέπει να δημοπρατηθεί από τον Δημο της Ύδρας το επιπλέον ποσό που έχουμε διαθέσει ως Περιφέρεια Νήσων, δηλαδή τα 145.000 ευρώ για να γίνει το γήπεδο ασφαλές. Μιλάμε για την ανατολική πλευρά του γηπέδου, στο σημείο του κόρνερ που είναι στενάχωρο. Το θέμα το τρέχει και ο Δήμαρχος. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε αποτελέσματα για να μπορέσουν πλέον να αγωνίζονται τα παιδιά.

Μιλήστε μας για το ζήτημα διαχείρισης απορριμμάτων, τον βιολογικό καθαρισμό, τα οποία έχουν δρομολογηθεί να γίνουν στο νησί;
Για τα σκουπίδια πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της Ύδρας, οι οποίες είναι μοναδικές και λόγω στενότητας δρόμου και το γεγονός ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει η νταλίκα στο νησί για να πάρει τα απορρίμματα. Επίσης δεν υπάρχει συγκοινωνία. Το εξετάζουμε το ζήτημα γιατί είναι ένα «αγκάθι» σοβαρό. Σχετικά τώρα με τον βιολογικό καθαρισμό έχει τελειώσει η μελέτη και το έργο θα πρέπει να δημοπρατηθεί κάποια στιγμή.

Για τη δημοτική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» τι σχεδιάζετε σε συνεργασία με τον Δήμο;
Για την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» έχουμε δεσμεύσει ποσό ώστε να τοποθετήσουμε μηχανήματα ήχου, air condition και άλλο εξοπλισμό. Έχουμε υπολογίσει γύρω στις 58.000 ευρώ, αλλά περιμένουμε το ακριβές κοστολόγιο από τη μελέτη που γίνεται.

Με τους πρόσφυγες; Υπάρχει πρόβλεψη να έρθουν στο νησί μας;
Για τους πρόσφυγες τα νησιά μας δεν έχουν κάποια σχέση. Σε ερώτημα μάλιστα που μας έχουν κάνει, έχουμε ήδη απαντήσει ότι δεν υπάρχει χώρος.

exodos ydra
mpouroutis

newsletter

Η Επικαιρότητα της Ύδρας στo email σας