Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ποιοι είναι οι στόχοι της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή Αττικής και Σαρωνικού

  • Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 16:18
  • 1'

Η Περιφέρεια Αττικής ολοκληρώνοντας τη διαβούλευση με τους δήμους για το μεγάλο ζήτημα της τουριστικής προβολής έκανε έναν απολογισμό των όσων έγιναν το 2015 και έθεσε τους στόχους της για την επόμενη 5ετία. Αναλύοντας τον απολογισμό η "ΦτΥ" πιστεύει ότι ο τουρισμός θα έπρεπε να «τρέχει» με ταχύτητα και να αναδεικνύεται η Αθήνα και τα νησιά της εύστοχα και δυναμικά.

Ακόμα προσπαθούν οι αρμόδιοι, απ’ ότι βλέπουμε και από τους ακόλουθους στόχους που δημοσιεύουμε αλλά και από την πλήρη ανακοίνωση της Περιφέρειας, να βρουν τον βηματισμό τους πάνω στο θέμα, ορίζοντας ένα απόλυτα εύλογο πλάνο.

Η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις ίσως κάνει την Περιφέρεια να θεωρεί ότι κινείται σε ένα σταθερό πλαίσιο, όμως εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να φύγει πλέον από τις προδιαγεγραμμένες ενέργειες και τις θεωρητικές προτάσεις που μας τις έχουν πει και παλιότερες διοικήσεις και να έρθει χωρίς άλλο χάσιμο χρόνου σε νέες ιδέες, και κυρίως σε αποτελέσματα. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που ενδιαφέρει καίρια και την Ύδρα.

Οι στόχοι της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή

  • Προβολή όλων των δυνατοτήτων της Αττικής σε μεγάλο χρονικό και γεωγραφικό εύρος (είναι γνωστό επιστημονικά ότι η Αττική δεν έχει εποχικότητα) 
  • Προβολή της Αθήνας - Αττικής ως short break προορισμό (εκτός από city break) με ανάλογες προτάσεις για επιμέρους νέα τουριστικά προϊόντα που  θα συμβάλλουν σταδιακά σε αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και του μέσου όρου παραμονής τους
  • Προβολή της «άγνωστης» και «αυθεντικής» Αττικής. Οι δυνατότητες προβολής των επιμέρους προορισμών π.χ. του Πειραιά, των νησιών του Σαρωνικού, των Ανατολικών και Δυτικών περιοχών που έχουν να προσθέσουν σημαντικά καινούργια στοιχεία για τον πολιτιστικό περιβάλλον της
  • Προβολή με έξυπνο και σύγχρονο τρόπο καθώς και με ανταποδοτική αξία, επενδύοντας σε αποτελεσματικές δράσεις και όχι σε αμφίβολης και αναχρονιστικής αποδοτικότητας διαφημιστικές ενέργειες χωρίς άμεσα και σχετικά μετρήσιμα οφέλη.
  • Προβολή της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΟΤ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και με τους Δήμους και τις άλλες Περιφέρειες της χώρας, μεγιστοποιώντας τα οφέλη και εξοικονομώντας πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, αποφεύγοντας αλληλοεπικαλύψεις δράσεων.
  • Άμεση με έμμεση συνεργασία για την από κοινού προβολή με εθνικούς ή και διεθνείς key players του τουρισμού (π.χ. Κοινωνικούς εταίρους, Αεροπορικές εταιρείες, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, κλπ).