Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ισχύει με τη διπλή μάσκα - Πότε κρίνεται αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί

Σε ερώτηση για το αν οδεύουμε προς τη χρήση διπλής μάσκας ο αναπλ. καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί και είναι κάτι που συζητιέται.

«Ενδεχομένως στις περιστάσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα, η τήρηση της φυσικής απόστασης και υπάρχει συγχρωτισμός όπως για παράδειγμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα σούπερ μάρκετ, τότε ενδεχομένως να γίνει σύσταση για διπλή χρήση της μάσκας. Να τονίσω ότι δεν είναι κάτι κάτι που έχει αποφασιστεί, αλλά είναι κάτι που συζητιέται και θα γίνουν οι συστάσεις και ανακοινώσεις σύντομα» είπε ο κ. Παρασκευής.

Ο αναπλ. καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν και την Παρασκευή.

Πρόσθεσε ότι «γενικά έχει φανεί ότι και ο συνδυασμός της χειρουργικής μάσκας με την υφασμάτινη προστατεύει σημαντικά ή και η χρήση δυο χειρουργικών μασκών, αλλά εκεί επειδή και το κόστος είναι μεγαλύτερο μπορεί να γίνει σύσταση ως προς τον πρώτο συνδυασμό».

ert.gr