Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Εικαστική Έκθεση στο ΙΑΜΥ "5 Ζωγράφοι στην Ύδρα"
Από Κυριακή 05 Μάιος 2019 -  08:00pm
Έως Κυριακή 02 Ιούνιος 2019 - 05:00pm

Εικαστική Ομαδική Έκθεση με έργα 5 καλλιτεχνών πραγματοποιείται στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.

Πρόκειται για έργα των ζωγράφων: Αλέξη Βερούκα, Σπύρου Λύτρα, Πέτρου Ματζάκου, Έφης Σούτογλου και Κατερίνας Χατζηγιαννούλη.

Πέντε ζωγράφοι που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στην Ύδρα και έχουν φιλοτεχνήσει πολλά από τα έργα τους με θέμα την ασύγκριτη ομορφιά του τοπίου της.

Οπως αναφέρει η Διευθύντρια του Μουσείου Ντίνα Αδαμοπούλου «..Πέντε γνωστοί, εξαίρετοι δημιουργοί με δική του ο καθένας, εντελώς ξεχωριστή εικαστική ματιά, οι Αλέξης Βερούκας, Σπύρος Λύτρας, Έφη Σούτογλου, Κατερίνα Χατζηγιαννούλη, και Πέτρος Ματζάκος, ανοίγουν την αυλαία του φετινού μας καλοκαιριού «συγκατοικώντας» με τα έργα τους στο φιλόξενο χώρο του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας . Οι πέντε δημιουργοί καταθέτουν εντελώς προσωπικές εικαστικές τους αναζητήσεις μέσω της τεχνικής και της τέχνης τους, που όλες -αν και διαφορετικές μεταξύ τους- συγκλίνουν σε έναν συγκεκριμένο κεντρικό άξονα, έχουν να κάνουν με έναν συγκεκριμένο θεματικό στόχο: να δείξουν τον τρόπο με τον οποίο καθένας από αυτούς εισχωρεί στο δικό του ονειρικό και έντονα προσωπικό κόσμο, πραγματώνει τη δική του καλλιτεχνική ιδέα, την ατομική του ερμηνεία μέσω της πεμπτουσίας της ζωγραφικής πράξης. Στη θέαση των έργων του Βερούκα, της Χατζηγιαννούλη, του Λύτρα, της Σούτογλου, του Ματζάκου, επαναστοχαζόμαστε, φανταζόμαστε, ταξιδεύουμε με όχημα το χρωστήρα τους και αυτούς ακριβώς τους διαφορετικούς τρόπους εικαστικής ερμηνείας που εκπέμπει η εξαιρετική δουλειά τους...»

Τοποθεσία ΙΑΜΥ