Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Ωδή στον Κοέν από την Ύδρα και τους φίλους του

  • Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 13:44
  • 1'

 Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι του νησιού μας η multimedia εκδήλωση "Η΄Υδρα τιμά τον Cohen", ανοίγοντας το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των Μιαουλείων.  Η εκδήλωση σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Ράππα ήταν μια αναφορά στο συλλογικό έργο του διάσημου καλλιτέχνη. Φίλοι του Leonard Cohen είχαν τη χαρά να διαβάσουν ποιήματα στη γλώσσα τους, ενώ περίπου 160 άνθρωποι από όλο τον κόσμο που στηρίζουν και αγαπούν το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη έζησαν μια μικρή γιορτή τιμής, μια ωδή στο έργο του. Αναγνώσεις ποιημάτων και προβολές από αποσπάματα με τον Cohen, υπέροχα πλάνα από την Ύδρα της εποχής που πρωτοσυνάντησε ο σπουδαίος Καναδός καλλιτέχνης, μοναδικά τραγούδια του, που ερμήνευσαν ζωντανά μελωδικές τραγουδίστριες, και ένα κλίμα μυσταγωγίας που έδενε απόλυτα με τον χώρο, ήταν μερικά από τα ατού της βραδιάς.

 

Την παρουσίαση έκαναν η Ματίνα Ντούσκου που με την ιδιαίτερη εκφραστικότητά της έδωσε χρώμα και αισθαντικότητα στη βραδιά και η Corina Seeds που έδωσε τη δική της καλλιτεχνική εκδοχή παρουσιάζοντας στα αγγλικά την εκδήλωση.  

Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης ο οποίος επέδωσε την αναμνηστική πλακέτα των Μιαουλείων στον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck .