Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση τύπου του SwimRun Hydra

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία 20 Απριλίου η παρουσίαση τύπου των αγώνων SwimRun Hydra που θα γίνουν για πρώτη φορά στην Ύδρα στις 16, 17, 18 Νοεμβρίου 2018.

Ο Υπεύθυνος της διοργανώτριας εταιρίας TRIMORE, Κων/νος Μητρόπαπας παρουσίασε αναλυτικά τους νέους αυτούς αγώνες, αναφερόμενος ότι είναι το πρώτο SwimRun που γίνεται στη Μεσόγειο και αφορά στην κολύμβηση και το τρέξιμο ζευγαριών. Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΥ Κατερίνα Μαραγκού και από τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο η Αναστασία Μαυρομάτη.

Τη συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος δημοσιογράφοι προκειμένου να ενημερωθούν για τους αγώνες και τον τρόπο και το σημείο διεξαγωγής τους, συντόνισε η Γκρέτα Λυμπεροπούλου. Μετά την ενημέρωση έγινε ξενάγηση στην περιοχή διεξαγωγής του αγώνα.

Το σημείο των αγώνων θα βρίσκεται στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού.Το SwimRun είναι ένας αγώνας με πολλές εναλλαγές και με συμμετοχή αθλητών σε ζευγάρια, οι οποίοι διαγωνίζονται σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο. Στην περίπτωση του αγώνα της Ύδρας, θα υπάρχουν 3 εναλλαγές από κολύμβηση σε τρέξιμο και ανάποδα, συνολικής απόστασης αγώνα 16,5km (3,8k Κολύμβηση και 12,7k τρέξιμο).​

Οι αθλητές μπορούν να κολυμπήσουν με βοηθήματα όπως paddles (χεράκια) ή pull buoy (βαρελάκι) και να φορούν παπούτσια κατά το τρέξιμο. Δεν επιτρέπονται φουσκωτά βοηθήματα τα οποία δεν παρέχονται από τον διοργανωτή. Ωστόσο, θα πρέπει ότι εξοπλισμό χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε από τα δύο αθλήματα να τον έχουν μαζί τους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, είτε φορώντας τον είτε κουβαλώντας τον.

Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και τερματίσει μαζί, δεμένοι με το ειδικό σχοινί που δοθεί από την διοργάνωση. Το wetsuit είναι υποχρεωτικό, καθώς επίσης το σκουφάκι κολύμβησης και το ειδικό μπλουζάκι της διοργάνωσης που δεν πρέπει να βγει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παπούτσια και wetsuit μπορούν να βγουν κατά το κολύμπι ή το τρέξιμο αντίστοιχα, θα πρέπει όμως οι αθλητές να τα φέρουν μαζί τους μέχρι το τέλος (δίνεται από τη διοργάνωση σημαδούρα μεταφοράς στη θάλασσα), ενώ η στολή, στο επόμενο κολύμπι, θα πρέπει να φορεθεί.

Φωτογραφίες: Κώστας Κεχαγιόγλου

swimrun_typou3.jpg swimrun_typou4.jpg swimrun_typou_33.jpg

swimrun_typou_5.jpg swimrun_typou_6.jpg swimrun_typou_7.jpg

swimrun_typou_8.jpg swimrun_typou_9.jpg swimrun_typou_ex.jpg

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα