Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη διάκριση για την Αντιγόνη Βαμβακά στους αγώνες Spetses classic yacht regatta

Βραβείο στους αγώνες Spetses classic yacht regatta 2018 (15-17 Ιουνίου) απέσπασε η Αντιγόνη Βαμβακά στην κατηγορία της παραδοσιακής λέμβου.

Η αγαπητή σε όλους Αντιγόνη φιγουράρισε στις πρώτες θέσεις με τη «Φρόσω» της, αφού αγωνίστηκε και ξεχώρισε στους πετυχημένους αγώνες που έγιναν στο γειτονικό μας νησί.

Συγκεκριμένα το πλήρωμα της παραδοσιακής λέμβου ήταν οι: Βαμβακά Αντιγόνη, Άρης Βλαχόπουλος και Μαρία Παπαδοπούλου.
Θερμά συγχαρητήρια στην Αντιγόνη για τη δυναμική της παρουσία και σ’ αυτόν τον τομέα!

vamvaka_spetses1.jpg vamvaka_spetses2.jpg vamvaka_spetses3.jpg


Λίγα λόγια για τη διοργάνωση
Η διοργάνωση θεωρείται, πλέον, θεσμός για την ελληνική, και όχι μόνο, ιστιοπλοϊα, με τις ιστιοδρομίες κλασσικών σκαφών, καϊκιών και λατινιών να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις και πλούσιο ανταγωνισμό στους συμμετέχοντες αλλά και στο πλήθος των τουριστών που συρρέουν στο νησί. Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του σπορ, τόσο από τον αθλητικό, όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν κάθε χρόνο το «παρών», με πάνω από 75 σκάφη και 400 μέλη πληρώματος.
Ο ιδιαίτερος αυτός αγώνας εξυμνεί τις αρχές και αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, με τους θεατές να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σπάνια σκαριά από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να απολαύσουν υψηλού επιπέδου αγώνες ιστιοπλοϊας, σε μία πραγματική γιορτή του ναυταθλητισμού και της ξυλοναυπηγικής τέχνης.
Κομβικό σημείο του Αγώνα παραμένει η διεθνής καινοτομία του να αγωνιστούν κλασσικά σκάφη, ελληνικά παραδοσιακά καΐκια και λατίνια ταυτόχρονα σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα. Μερικά από τα πιο φημισμένα καΐκια της χώρας, όπως η Φανερωμένη, η Παναγιά της Τήνου, η Αλκυόνη, ο Αίολος Σπετσών, ο Νότιος Ανεμος, η Αφρόεσσα, ο Στρατής, η Μαρίδα, ο Αγ. Γεώργης που έχουν ναυπηγηθεί στα παραδοσιακά καρνάγια του Περάματος, της Σύρου, της Κοιλάδας και των Σπετσών έχουν συμμετάσχει στον μεγαλύτερο αγώνα κλασσικών σκαφών στην Ελλάδα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, ως διοργανωτής του αγώνα, απέδειξε ότι τα ξύλινα καΐκια αποτελούν ισχυρό μαγνήτη με την ομορφιά και την λιτή πολυτέλεια τους. Στενά συνδεδεμένη με την ναυτική παράδοση του νησιού των Σπετσών, η διοργάνωση αναδεικνύει σε μια δύσκολη εποχή εκτός από τις αξίες του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, την ξυλοναυπηγική τέχνη η οποία δεν έχει εξαντλήσει το εισιτήριo της επιβίωσής της στο μέλλον.