Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτο μάθημα Στίβου και Ενόργανης Γυμναστικής στις 30 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Ύδρας (ΚΕΔΥ) στην προσπάθειά τους για την αναβάθμιση και βελτίωση του Αθλητισμού στο νησί οργανώνει τμήματα εκμάθησης δύο Ολυμπιακών αθλημάτων του Στίβου και της Ενόργανης Γυμναστικής.

Επιλέξαμε, για αρχή, αυτά τα αθλήματα ύστερα από απαίτηση των Δημοτών μας και των παιδιών από τις αιτήσεις που είχαμε στείλει από τον Οκτώβριο γιατί εκτός του ποδοσφαίρου, καράτε και σκάκι δεν υπάρχει άλλο οργανωμένο άθλημα στον τόπο μας για την αθλητική ενασχόληση των παιδιών μας.

Η ενόργανη γυμναστική θεωρείται ως η πληρέστερη εκγύμναση ειδικά στις μικρές ηλικίες και είναι η βάση για όλα τα αθλήματα, ο δε στίβος είναι το αρχαιότερο άθλημα (776 π.χ.) θεωρείται ο ΄΄βασιλιάς΄΄ των Ολυμπιακών αθλημάτων και είναι σημαντικός κοινωνικός θεσμός.

Επίσης, βασικός παράγοντας, που επιλέξαμε τον στίβο, είναι γιατί η εκμάθηση ορισμένων αγωνισμάτων του στίβου θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση, ειδικά στα παιδιά του Λυκείου που θέλουν να εισαχθούν στα τμήματα Φυσικής Αγωγής και στις Στρατιωτικές σχολές.

Για την πραγματοποίηση των δύο αθλημάτων ήρθαμε σε επαφή με δύο καταξιωμένους προπονητές Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον Πόρο με πλούσιο βιογραφικό και σπουδαίο αθλητικό έργο.

Αυτοί είναι η πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής κα Λιβανού Γεωργία παλαιά πρωταθλήτρια στο Έπταθλο και μέλος των Εθνικών ομάδων Νεανίδων και Γυναικών και ο κος Κωνσταντίνος Γκιών πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, ιδρυτής της Γυμναστικής Ένωσης Τροιζηνίας, του μοναδικού και παλαιότερου (1986) συλλόγου στίβου στον Σαρωνικό με μεγάλη προσφορά στον κλασσικό αθλητισμό, αφού έχει αναδείξει δεκάδες Πανελληνιονίκες και περισσότεροι από τριάντα αθλητές του υπήρξαν μέλη των Εθνικών ομάδων στίβου με Βαλκανικές, Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις, μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο συμπατριώτης μας Παναγιώτης Χαραμής.

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται για τα παραπάνω αθλήματα και περισσότερες λεπτομέρειες ( εγραφές, έναρξη , χώροι εκγύμνασης κ.λ.π) μπορούν να απευθυνθούν στην ΚΕΔΥ τηλ. 2298053365 – 6945765558.

Πρώτο μάθημα το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ύδρας στις 12.00

Υπεύθυνη προγραμμάτων: Κατερίνα Μαραγκού

Σχετικά Άρθρα