Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γράμματα στον αδερφό μου. Το νέο βιβλίο της Γιάννας Μπουλντούμη

 

Με ένα ολοκαίνουριο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», μας έρχεται και πάλι η Υδραία συγγραφέας Γιάννα Μπουλντούμη, για να δώσει στους μικρούς μας φίλους (από 9 χρονών και πάνω), μια νέα ώθηση στη φιλαναγνωσία, να κάνει το διάβασμα μια χαρούμενη υπόθεση και να διευρύνει παράλληλα τους αναγνωστικούς ορίζοντες των παιδιών. «Γράμματα στον αδερφό μου», λέγεται το βιβλίο της Γιάννας, σε εικονογράφηση της Ράνιας Βαρβάκη, από τη σειρά «Διαβάζω Ιστορίες». 

01717 03 e1442903760999

Οι σκέψεις των παιδιών που συνιστούν τον δικό τους μοναδικό κόσμο, περιγράφονται με αμεσότητα στη γραφή, πηγαία έμπνευση της καθημερινότητας και άφθονο χιούμορ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Γρηγόρης είναι ένα εννιάχρονο αγόρι. Ένα παιδί της εποχής μας, έξυπνο, με χιούμορ, με ενδιαφέροντα, με φόβους, με θάρρος και μερικές φορές θράσος... Μας ανοίγει τη ζωή του σαν βιβλίο. Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για ένα βιβλίο αλλά για μια σειρά από γράμματα που στέλνει στον αδερφό του. Η καθημερινότητα ενός μικρού παιδιού αποτυπωμένη μέσα σε επιστολές, σαν ημερολόγιο, δοσμένη με πολύ αστείο αλλά και σοβαρό τρόπο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Γιάννα Μπουλντούμη γράφει για τα παιδιά από το 1999. Τον Δεκέμβριο του 2009 κέρδισε το Β’ Βραβείο Παραμυθιού από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Ο Ονειροσυλλέκτης το 2011 τιμήθηκε με το Β’ Βραβείο Παιδικού Μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Society of Children’s Book Writers and Illustrators.

Καλοτάξιδο σου ευχόμαστε Γιάννα!!!

Σχετικά Άρθρα