Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση του Π. Τέτση στο ΙΑΜΥ

 

       ΦΩΤΟ: Υδρα-Υδρέα-Υδρούσσα

 

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Παναγιώτη Τέτση στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 21:00, την οποία εγκαινίασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αρβανιτόπουλος.

Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν σε μια ασφυκτικά γεμάτη από κοινό αίθουσα, παραβρέθηκε και η Ευρωβουλευτής Κύπρου κα. Ελένη Θεοχάρους. Μεταξύ των καλεσμένων που τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση ήταν οι: ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, η Ακαδημαϊκός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κα. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη με το σύζυγό της καθηγητή κ. Λίνο Μπενάκη, ο, ο πρώην Πρύτανης κ. Δημόπουλος με τη σύζυγό του, Πρέσβης της Βουλής κ. Χάρης Καραμπαρμπούνης, η δημοσιογράφος κα. Άννα Παναγιωταρέα, η κα Ρωξάνη Τσιμπιροπούλου, η καλλιτέχνιδα και καθηγήτρια στο Παν/μιο Βόλου κα. Μαρία Παπαδημητρίου, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κιούσης, Μαίρη Αδαμοπούλου, Έφη Μιχάλαρου, ο ζωγράφος κ. Χρίστος Καράς, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης κα. Μαρία Βασιλείου και πλήθος κόσμου.
Στη σχετική του προσφώνηση ο ζωγράφος, ακαδημαϊκός και δάσκαλος Παναγιώτης Τέτσης ευχαρίστησε τον Υπουργό, τη διευθύντρια του ΙΑΜΥ διοργανώτρια της έκθεσης και επιμελήτρια του καταλόγου ο οποίος κυκλοφόρησε κα Ντίνα Αδαμοπούλου, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους. Αφού παρουσίασε με συντομία το περιεχόμενο της έκθεσής του εστιάστηκε κυρίως στο ρόλο και την πολιτιστική δραστηριότητα του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου της Ύδρας, την οποία θεωρεί εξαιρετικά ποιοτική και καθοριστική για το πολιτιστικό γίγνεσθαι όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο, όπως είπε, επίπεδο. Κάλεσε δε τον αρμόδιο Υπουργό κο Αρβανιτόπουλο να περιβάλλει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπηρεσία του Ι.Α.Μ.Υ., στελεχώνοντάς την με το αντίστοιχο προσωπικό, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερες πολιτιστικές παρεμβάσεις.

 

 

Σχετικά Άρθρα