Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεατρική παράσταση στο ΙΑΜΥ

 

Tο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) του Δήμου Ναυπλιέων θα παρουσιάσει το προσεχές Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΙΑΜΥ την εξαιρετική θεατρική παράσταση «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη, με την Πειραματική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

Η σκηνοθεσία είναι της Βάλλιας Ρεντούλη. Παίζουν οι ηθοποιοί Ανδρέας Κοροβέσης και Γιώργος Στρώνης .
Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και καλογραμμένα νεοελληνικά έργα, μια κωμωδία κοινωνικού περιεχομένου που ξετυλίγεται σε μια αυλή της Αθήνας όπου οι δύο ήρωες του έργου, ο Φώντας και ο Κόλλιας, ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα αναμετριούνται στο ελληνικό «σπορ», το τάβλι, και ξεδιπλώνουν τα πάθη, τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Ο Φώντας ονειρεύεται να πιάσει «την καλή» και παρασύρει τον πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη Κόλλια στο σχεδιασμό της μεγάλης κομπίνας. Αυτής που θα τους κάνει μέλη της «καλής κοινωνίας».....
Το έργο πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλλια. Από τότε, το μονόπρακτο ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.

 

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βάλλια Ρεντούλη
Ερμηνεία: Γιώργος Στρώνης – Ανδρέας Κοροβέσης
Σχεδιασμός – Φωτισμοί : Άγγελος Γουναράς

Afissa to tavli

Στο παρελθόν έχουν διοργανωθεί στο ΙΑΜΥ οι παραστάσεις:
«Ματωμένος Γάμος» (Αύγουστος 2007) με την θεατρική Ομάδα του Δήμου Ανθούσας και «Αγγέλα Παπάζογλου» (Αύγουστος 2010) με την Άννα Βαγενά και τη Γιασεμή Κηλαηδόνη.

Σχετικά Άρθρα