Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτό είναι το εορταστικό πρόγραμμα των Μιαουλείων 2018

Ξεκινά στις 15 Ιουνίου στην Ύδρα ένα δεκαήμερο εορταστικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας, προς τιμήν του μεγάλου τέκνου του νησιού Ανδρέα Μιαούλη, του ναυάρχου του ελληνικού στόλου στην διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, που η επιτυχής του έκβαση, οδήγησε στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Μαζί με τον Μιαούλη, η Ύδρα τιμά και δεκάδες άλλους ναυμάχους της, πλοιοκτήτες-καπεταναίους, μπουρλοτιέρηδες και απλούς ναύτες που πολέμησαν και αρκετοί από αυτούς έδωσαν τη ζωή τους για τον μεγάλο σκοπό.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου θα γίνει η άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου όπου θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Κλειδί της Πόλης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, Μιαούλεια 2018, έχουν ενταχθεί πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ημερίδων, σκακιστικού τουρνουά, επίδειξης αυτοάμυνας και καράτε, χορευτικών παραστάσεων, μια συναυλία με την Μελίνα Ασλανίδου, τη Νάσια Κονιτοπούλου, ένα δρώμενο αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και ο εορτασμός κλείνει με μια θεαματική καύση πυροτεχνημάτων το Σαββατοκύριακο 23 Ιουνίου και δοξολογία και κατάθεση στεφάνων την επομένη.

MIAOYLIA 2018 OUTSIDE  MIAOYLIA 2018 INSIDE

Σχετικά Άρθρα