Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λονδίνο. H νέα performance της Αγγελικής Πετροπετσιώτη στο Drayton Arms Theatre

Τη θεατρική παράσταση "Sincerely Yours" θα παρουσιάσει στο Λονδίνο στο Drayton Arms Theatre η ταλαντούχα Υδραία Ηθοποιός και Σκηνοθέτης Αγγελική Πετροπετσιώτη.

Πρόκειται για μια παράσταση με θεατροποιημένα αποσπάσματα, βασισμένα στο λογοτεχνικό αριστούργημα του Φραντς Κάφκα, "Γράμμα στον πατέρα".

Η Θεατρική διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Αγγελικής Πετροπετσιώτη.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Drayton Arms στις 9 Μαρτίου και ώρα 15.00μ.μ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Βαφάκης – Matias Di Masso

Κοστούμια: Σπυρίδων Κοσκινάς - Φωτισμοί: Aslihan Gulen - Έργο τέχνης: The Chinese puzzle face του Φίλιππου Τσιτσόπουλου

Παραγωγή: Mirror Theatre

Καλή επιτυχία Αγγελική μας!

Poster SincerelyYours


Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση είναι θεατροποιημένα αποσπάσματα βασισμένα στο λογοτεχνικό αριστούργημα του Φραντς Κάφκα "Γράμμα στον πατέρα".
Το γράμμα είναι μια εγκεφαλική, λογοτεχνική ανασυγκρότηση της μέτριας αλλά έντονης έκρηξης του Κάφκα και απογοήτευσης κατά της καταχρηστικής συμπεριφοράς του αυταρχικού και καταπιεστικού πατέρα του.
Το έργο είναι η ψυχογραφική απεικόνιση της προσπάθειας του Κάφκα για αυτοθεραπεία από μια τραυματισμένη παιδική ηλικία. Ένα ψυχογράφημα, μια συνομιλία με τον ίδιο του τον εαυτό που αναπτύσσεται σε μια επίπληξη της κατηγορίας και του απολογητισμού. Αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο την δυσλειτουργία της γονικής σχέσης που έκανε την ψυχή του να αιμορραγεί με αβεβαιότητα και αυτοσυγκράτηση για όλη του τη ζωή.
Ο Κάφκα μπορεί μόνο να ξεφύγει από τη συναισθηματική του φόρτιση, τον εγκλωβισμό, την κατάθλιψη και την ενοχή μέσα από τα γραπτά του. Στα χειρόγραφά του ο συγγραφέας γίνεται τόσο γενναίος και δυναμικός, όσο δεν ήταν ποτέ στη ζωή του, εκφράζοντας ζωντανά τις εσωτερικές σκοτεινές σκέψεις του με ίσα μέρη του πόνου και της συμπόνιας.
Κατά τη διάρκεια του έργου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει την συναισθηματική κορύφωση που δημιουργείται στο μυαλό του συγγραφέα, όπου δειλός, γεμάτος θλίψη από την καταπίεση του "πατρικού νόμου" και την δυνατότητα επιβολής του, ο Κάφκα παλεύει με το γραπτό του λόγο γενναία με την παρουσία και τη σκιά του πατέρα του.

Σχετικά Άρθρα