Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Η Ματίνα Ντούσκου στη «Μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ

  • Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 12:19
  • 1'

Με μια έξοχη ερμηνεία, η Εκπαιδευτικός Ματίνα Ντούσκου, σύζυγος του Σκηνοθέτη Παναγιώτη Ράππα, μας ξάφνιασε ευχάριστα στη νεανική παράσταση «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ, που παρακολουθήσαμε χθες στο Θέατρο Βασιλάκου. Στον ρόλο της Ρεββέκα Γκιμπς, χαρήκαμε το ταλέντο, την ευαισθησία αλλά και την άψογη σκηνική της παρουσία.


Η «Μικρή μας πόλη» είναι ένα έργο κλασικό και διαχρονικό που ξετυλίγει μια τρυφερή και συνάμα φιλοσοφημένη παρουσίαση της ανθρώπινης καθημερινότητας, με την οποία οι θεατές, νέοι και όχι μόνο, μπορούν να ταυτιστούν.
Είναι μια παράσταση που σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, η οποία μεταφέρθηκε τελευταία και στη σκηνή του θεάτρου «Βασιλάκου».
Τη σκηνοθεσία την έχει κάνει ο Τάκης Τζαμαργιάς, ο οποίος έχει μια αποδεδειγμένη εμπειρία πάνω σε ζητήματα θεάτρου για νέους. Πρωταγωνιστούν επίσης: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Άνδρη Θεοδότου, Σοφία Καψούρου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος κ.α.
Το έργο πρωτοπαίχθηκε το 1938 στη Νέα Υόρκη με ιδιαίτερη επιτυχία. Ήταν τότε που ο Θόρντον Ουάιλντερ κέρδισε ένα ακόμη βραβείο Πούλιτζερ. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1945, ενώ το 1962 παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Μάριου Πλωρίτη με την αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη στο ρόλο της Έμιλυ και τον Γιάννη Φέρτη στο ρόλο του Τζορτζ.
Η παράσταση «η μικρή μας πόλη» είναι πράγματι πολύ ξεχωριστή, με υπέροχες ερμηνείες, σκηνοθετημένη με πολύ μεράκι, έξυπνη διάθεση και νεανικότητα. Όπως μας ανέφερε η Ματίνα Ντούσκου, η παράσταση θα μπορούσε κάλλιστα να έρθει και να παρουσιαστεί στην Ύδρα. Πράγματι, πιστεύουμε ότι το έργο θα εντυπωσίαζε και θα αποκόμιζε τις καλύτερες κριτικές.

 

 

Φωτογραφίες: fonitisydras

DSC 0435web DSC 0437web DSC 0436web