Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κώστας Αναστόπουλος στα Βραβεία "Προσωπικότητες 2020"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά και Περιχώρων διοργάνωσαν την Δευτέρα 29 Ιουνίου την 12η απονομή «Προσωπικότητες 2020».

Οι «Προσωπικότητες» από το 2008 έως σήμερα, αποτελούν έναν θεσμό που επιθυμεί να τιμά και να επιβραβεύει ανθρώπους που ξεχωρίζουν στον Πολιτισμό, τα Γράμματα, την Επιστήμη, το Κοινωνικό Έργο, τον Αθλητισμό κ.α.

anastop2Έντεκα σημαντικές προσωπικότητες τιμήθηκαν για την προσφορά τους σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χυτήριο.

Η τελετή απονομής ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του συνθέτη Γιάννη Σπανού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, συμμετέχοντας στην απονομή των βραβείων, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας, και Γ. Γραμματέας της Επιτροπής των Βραβείων, Κώστας Αναστόπουλος.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ακαδημίας, έπειτα από έγκριση του Προέδρου και Ιδρυτή κ. Δημήτρη Μουζακίτη βράβευσε τις εξής προσωπικότητες:

Βραβείο Μουσικής «Γεράσιμος Λαυράνος»: στη Νένα Βενετσάνου  - Συνθέτρια - Τραγουδίστρια, για την προσφορά της στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι

Βραβείο Προσωπικότητα ’19 - ’20 «Νικόλαος Χαλκιόπουλος Μάντζαρος»: στον Ηλία Μπενέτο  Μουσικός Παραγωγό, για την σημαντική πολυετή προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Βραβείο Έρευνας – Ιατρικής «Νίκος Ζακόπουλος»: στη Dr. Έφη Ρομποτή, Ιατρό – Ερευνήτρια, για την έρευνά της στην αντιγήρανση

Βραβείο Αθλητισμού «Σπύρος Σαμαράς»: στη Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρο Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών – Αργυρή Ολυμπιονίκη Υδατοσφαίρισης

Βραβείο Επιχειρήσεως «Γιώργος Κασιμάτης»: στον Βασίλη Σαβράμη, Επιχειρηματία – Σαβράμης & ΣΙΑ ΕΠΕ

Βραβείο Δημοσιογραφίας – Επικοινωνίας «Γιώργος Κάρτερ»: στη Βίκυ Μπαφατάκη, Δημοσιογράφο – Επικοινωνιολόγο – Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca

Βραβείο Παιδείας«Ιόνιος Ακαδημία»: στον κο. Άγγελο Κότιο, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά – Καθηγητή , για τη διασύνδεση της Ακαδημίας με την Επιχειρηματικότητα

Βραβείο Κοινωνικού Έργου: στον Αυξέντιο Καλαγκό / Καρδιοχειρουργό

Βραβείο Τηλεόρασης «Νάκυ Αγάθου»:  στη Ντέπυ Γκολεμά / Δημοσιογράφο , για την προσφορά της στα τηλεοπτικά δημοσιογραφικά δρώμενα.

Βραβείο Θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου»: στον Αλέξανδρο Ρήγα, Σκηνοθέτη – Ηθοποιό, για την προσφορά του στο θέατρο.

Βραβείο Ζωγραφικής – Γλυπτικής – Κατασκευής «Άγγελος Γιαλλινάς»: στον Δημήτριο Κατσίκη Κατασκευαστή – Καλλιτέχνη του σιδήρου.

moralis.jpg mouzakitis.jpg mouzakitis2.jpg

patoulis.jpg patoulis2.jpg

Σχετικά Άρθρα