Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tα 31 έργα του Γιάννη Κόττη στο Café Grande της Ύδρας διηγούνται ιστορίες ενός μήνα εγκλεισμού

Είναι λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια που έγιναν στην Ύδρα στις 27 Αυγούστου, της έκθεσης  «Lockdown, One Month» του Γιάννη Κόττη στο Cafe Grande και ακόμα ο ονειρικός απόηχος των έργων του καλλιτέχνη κινείται γύρω από το νου μας.

kottisΟ σημαντικός Έλληνας ζωγράφος, ζει και εργάζεται μεγάλο μέρος του χρόνου του στο Παρίσι, και παρουσιάζει την έκθεση αυτή που περιλαμβάνει 31 έργα μικρής κλίμακας που δημιουργήθηκαν στο σπίτι του καλλιτέχνη στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία και συνεισφορά του εικαστικού Αλέξη Βερούκα, στo πλαίσιo των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ύδρας «Κουντουριώτεια 2020».

Την επιμέλεια έχει η νεαρή curator Έλυα Τσουβελεκάκη.

Στην Ύδρα και τα εγκαίνια, οι τρεις συντελεστές (Αλέξης Βερούκας, Γιάννης Κόττης και Έλυα Τσουβελεκάκη), είχαν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά μαζί και να δώσουν τα "φώτα" τους στους επισκέπτες για τις εικόνες και τα στοιχεία της πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης.Untitled

Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει στο Cafe Grande η έκθεση του Γιάννη Κόττη, ώστε να μπορεί εύκολα να την επισκεφτεί κάθε Έλληνας ή ξένος, φορώντας μόνο μάσκα και ευτυχώς χωρίς... παρωπίδες.

Eλέ-Χρι

kottis1.jpg kottis22.jpg kottis33.jpg

kottis44.jpg kottis5ex.jpg kottis7.jpg

Σχετικά Άρθρα