Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επιτυχία οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα

To Σάββατο 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα.

Στις επετειακές εκδηλώσεις τιμήθηκαν οι Αυστριακοί Φιλέλληνες στην Επανάσταση του 1821. Παρέστη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης ευχαρίστησε την Πρέσβυ της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller για την συν-διοργάνωση και την σημαντική χρηματοδότηση αυτών των εκδηλώσεων. Επίσης την Κωνστάντια Γουρζή για αυτή την σύνθεση, τους μουσικούς για τη συμμετοχή τους, τον Αλέξη Βερούκα για την σχεδίαση και εκτύπωση των αφισών, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου πατέρα Ακίνδυνο Δαρδανό για την παραχώρηση του προαυλίου χώρου και του συνεδριακού κέντρου του Καθεδρικού Ναού, την Πρόεδρο Κατερίνα Μαραγκού, τα Μέλη του ΔΣ και το προσωπικό της ΚΕΔΥ για την οργάνωση.

Ο κ. Κουκουδάκης ανέφερε: "Η εξωστρέφεια των εκδηλώσεων του Δήμου μας αποτελεί συνειδητή επιλογή μας. Η Ύδρα μας φέτος γιορτάζει μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα και τους φίλους του Ελληνισμού 200 χρόνια Ελεύθερου Εθνικού Βίου. Με αυτές τις εκδηλώσεις τιμούμε και διατηρούμε την ιστορική μνήμη κάνοντας ταυτόχρονα ευρέως γνωστή τη μεγάλη συνεισφορά της Ύδρας στον Εθνικοαπελευθερωτικό μας Αγώνα. Ταυτόχρονα αναβιώνουμε δεσμούς φιλίας με άλλα έθνη. Η μεγάλη προσέλευση Αυστριακών τουριστών στην χθεσινή εκδήλωση μας συγκίνησε όλους. Εμείς συνεχίζουμε Για την Ύδρα."

afstr1.jpg afstr2.jpg afstr3.jpg