Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μεγάλη επιτυχία τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης «Οι Εξεγερμένοι» του Σωτήρη Φέλιου στο ΙΑΜΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στις 9.00 το βράδυ τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης «Οι Εξεγερμένοι», με έργα της Συλλογής του γνωστού συλλέκτη και νομικού Σωτήρη Φέλιου, Προέδρου του Ιδρύματος «Η άλλη Αρκαδία».
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, η συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση ξεπέρασε κάθε πιθανή προσδοκία. Από την ώρα που άνοιξε τις πύλες του το Ι.Α.Μ.Υ. μέχρι την ώρα των εγκαινίων, πέρασαν πολλοί επισκέπτες που θαύμασαν τα έργα, ενώ λίγο μετά τις 9.00 η παρουσία του κοινού κορυφώθηκε, με την πιστή πάντοτε τήρηση των μέτρων προστασίας.
Το κοινό υποδέχθηκε η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου, που άνοιξε την εκδήλωση με χαιρετισμό, παρουσίαση του γνωστού συλλέκτη Σωτήρη Φέλιου και αναφορά στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην Έκθεση.
Στη συνέχεια μίλησε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ο επιμελητής της Έκθεσης, ιστορικός τέχνης και δημοσιογράφος Γιώργος Μυλωνάς, αναφερόμενος στην άψογη συνεργασία με το Ι.Α.Μ.Υ. και τη Ντίνα Αδαμοπούλου.
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εκτός από το συλλέκτη Σωτήρη Φέλιο και την οικογένειά του έδωσαν το «παρών» καλλιτέχνες, επιμελητές, γκαλερίστες, φιλότεχνοι, ιστορικοί τέχνης και συλλέκτες, σε μια σύναξη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. Από τους πρώτους που έσπευσαν στη γιορτή των «Εξεγερμένων» ήταν ο ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης μαζί με τον συλλέκτη Θανάση Μιχαηλίδη. Η γκαλερίστα Πέγκυ Ζουμπουλάκη, η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη, η επιμελήτρια Μαρία Ξανθάκου, η δημιουργός κοσμημάτων Χριστίνα Μαντζαβίνου και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Μαρία Γιαννακάκη, Αφροδίτη Λίτη (με τη μικρή της εγγονή που έκλεψε την παράσταση) και ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, που έργα τους βρίσκονται στη συλλογή Σωτήρη Φέλιου, οι εικαστικοί Ρένα Τζολάκη, Εύα Μήταλα, Άντα Καραπάνου, Δημήτρης Αντωνίτσης, Αμαλία Σωτηροπούλου και Αργυρώ Γκανούτα. Εκεί βρέθηκε και το ζεύγος των συλλεκτών Αντώνη και Άζιας Χατζηιωάννου, ενώ από τον χώρο της πολιτικής παρέστησαν ο πρ. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος με τη σύζυγό του, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρ. Δήμαρχος Υδραίων Κώστας Αναστόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιούλα Δασκαλάκη και Ανδρέας Ρούσης. Ακόμη, οι δημοσιογράφοι Μαίρη Αδαμοπούλου από τα ΝΕΑ και Κορίνα Φαρμακόρη από την LiFO, η κριτικός τέχνης Φοίβη Παρασκευά με τη μητέρα της Μιράντα Σοφιανού, ο Αρχιτέκτων και Καθηγητής Αλέκος Τζώνης με τη σύζυγό του Liane Lefaivre, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Πιερρουτσάκου – Κλαδάκη και ο Αντιπρόεδρος Θεόφιλος Σαΐτης, ο επιχειρηματίας Πέτρος Κλαδάκης, ο Δάσκαλος Γιώργος Βλαχοδημήτρης και άλλοι πολλοί.
Σε όλους τους επισκέπτες, προσφέρθηκε ο καλαίσθητος κατάλογος των «Εξεγερμένων», ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας μας, έχουν επισκεφθεί την έκθεση πάνω από 3.000 επισκέπτες, όπως ανέφερε η κυρία Αδαμοπούλου. Αριθμός ο οποίος αναμένεται να ξεπεραστεί κατά πολύ, αφού η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι το τέλος Αυγούστου.
fel1.jpg fel2.jpg fel3.jpg

fel4.jpg fel5.jpg fel6.jpg

fel7.jpg fel8.jpg fel_ex.jpg

Σχετικά Άρθρα