Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκθεση έργων ΘΕΟΦΙΛΟΥ: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δήμου Μυτιλήνης και Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας

Η Έκθεση Θεόφιλος «Η Ιστορία είναι άνεμος…» που πραγματοποιείται στα ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και στην οποία παρουσιάζονται 12 από τα έργα του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου, πολύτιμα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Μυτιλήνης με το Ι.Α.Μ.Υ.
Η Έκθεση που διοργανώνεται για πρώτη φορά, αναμένεται να αφήσει εποχή, με αφορμή μάλιστα και την ιστορική συγκυρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Η συνδιοργάνωση Ύδρας - Μυτιλήνης, της Έκθεσης του Θεόφιλου, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας αποσπώντας θετικότατες κριτικές και το θαυμασμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών τόσο για την Ύδρα όσο και για τη γενέτειρα του Θεόφιλου, την όμορφη Μυτιλήνη.
Η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου ανέφερε στο δελτίο τύπου του Μουσείου:
"Υποδεχόμαστε στα ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας το Θεόφιλο και τους φίλους μας της Μυτιλήνης, προσκαλώντας όλες και όλους το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 8.30 μ.μ. στα Εγκαίνια της Έκθεσης, για να νιώσουν την ομορφιά της απλότητας, το μεγαλείο της αγνότητας, όπως αυτό ξεπηδά από τα έργα του σπουδαίου Μυτιληνιού ζωγράφου. Του οικουμενικού Θεόφιλου, του ασύγκριτα μεγάλου."
  
                              theof

Σχετικά Άρθρα