Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέροχες μελωδικές στιγμές στη συναυλία «Αηδόνι στο κλουβί» στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας

Το βράδυ της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου η ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας γέμισε με ήχους και νότες, καθώς τρία νέα παιδιά χάριζαν στο κοινό στιγμές γαλήνης και χαράς.
Για την όμορφη βραδιά μας βάζουν στο κλίμα από το ΙΑΜΥ γράφοντας:"η νέα και χαρισματική ερμηνεύτρια Εμμανουέλα Νινιράκη με τη ζεστή φωνή της, μας ταξίδεψε στον κόσμο του έντεχνου τραγουδιού και της μελοποιημένης ποίησης, έχοντας παρέα δύο, επίσης, νέα παιδιά, ταλαντούχους μουσικούς, το Χάρη Μανουσάκη και το Νίκο Βογιατζάκη που τη συνόδευαν με κιθάρα και ακουστική κιθάρα, αντίστοιχα.
Ένα ταξίδι στη μουσική, που συγκινεί και συναρπάζει, ένα ταξίδι στη μουσική που ξυπνά συναισθήματα, ένα ταξίδι στην ποιότητα που αγγίζει και σαγηνεύει: αυτή τη βραδιά έζησαν οι φίλοι του Ι.Α.Μ.Υ., Υδραίοι και επισκέπτες, απολαμβάνοντας και καταχειροκροτώντας τους νέους καλλιτέχνες, που τους είχαμε χαρεί ξανά στην Ύδρα πριν από δύο χρόνια.
Η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου καλωσόρισε το κοινό, παρουσιάζοντας τους τρεις μουσικούς και αναφερόμενη στον ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, του οποίου ποίηση απέδωσαν μελοποιημένη. Μάλιστα, τόνισε ότι το Ι.Α.Μ.Υ. δίνει και θα δίνει πάντα «βήμα» στα νέα παιδιά, αγκαλιάζοντας και προβάλλοντας τις προσπάθειές τους.
Η συναυλία έκλεισε με τους μουσικούς να ερμηνεύουν τη «Φαίδρα» προς τιμήν του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, θέλοντας να τον τιμήσουν και να τον αποχαιρετήσουν με αυτόν τον τρόπο, όπως ανέφερε η Εμμανουέλα.
Ευχάριστη έκπληξη για όλους, αποτέλεσαν τα κεράσματα που πρόσφεραν με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση στο κοινό η οικογένεια της Εμμανουέλας Νινιράκη και η οικογένεια του Αλέξη Σπηλιώτη. Κεράσματα, συνοδευόμενα με ρακή από την Κρήτη, τα οποία γεύθηκαν όλοι και που μαρτυρούν την ευγένεια των ανθρώπων που τα προσφέρουν.
Την όμορφη εκδήλωση παρακολουθήσαν, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Παναγιούλα Δασκαλάκη, ο Λιμενάρχης Γαβριήλ Χαραλαμπίδης, ο Γυμνασιάρχης Δημήτρης Σαράντης, η Αντιπρόεδρος Σοφία Σόρρα και η Γραμματέας Γιούλη Καράχου του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας, και πλήθος κόσμου, τηρουμένων πάντα των μέτρων κατά της πανδημίας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί ο ψηφιακός δίσκος «Αηδόνι στο κλουβί» με τα τραγούδια της Εμμανουέλας, του Χάρη και του Νίκου, πολλά από τα οποία είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε το βράδυ της Κυριακής στην πάντα φιλόξενη ταράτσα του Ι.Α.Μ.Υ."
syn0.jpg syn1.jpg syn2.jpg

syn3.jpg syn4.jpg syn5.jpg

Σχετικά Άρθρα