Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΣΤΕ: Εγκαίνια Έκθεσης | "Kaari Upson: Never Enough"

Το Ίδρυμα ∆ΕΣΤΕ, αποτίοντας φόρο τιμής στη φίλη Kaari Upson (1970–2021), παρουσιάζει την έκθεση Never Enough, η οποία θα Karri Upson Portrait πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα ∆ΕΣΤΕ στη Νέα Ιωνία και θα διαρκέσει από τις 26 Μαϊου έως και τις 27 Οκτωβρίου 2022.

Σε μια σύντομη αλλά παραγωγική σταδιοδρομία δεκαπέντε ετών, η Kaari Upson ανέπτυξε ένα περίτεχνο σύμπαν υφασμένο με μνήμες, παραδοχές, γεγονότα και μυθοπλασία. Κάθε της γλυπτό, πίνακας, σχέδιο ή βίντεο διαπνέεται από έναν μυστικιστικό ανιμισμό και συγχωνεύει προσωπικά και συλλογικά τραύματα, επιθυμίες, φόβους και φαντασιώσεις. Για την Upson,το κλειδί για την προσέγγιση του ατόμου βρίσκεται στα υπάρχοντά του, ειδικά στο περιεχόμενο του σπιτιού του. Το ενδιαφέρον της για το οικιακό περιβάλλον ξεκίνησε με το «Larry Project» (2007–2012), μια σειρά έργων που διερευνούσαν τον ψυχισμό μέσω ενός μυστηριώδη γείτονα τον οποίο αργότερα βάφτισε «Larry».

neverenoughΈχοντας αποκτήσει πολλά από τα προσωπικά του είδη, η Upson ξεκίνησε μια εμμονική έρευνα που οδήγησε σε ένα εκπληκτικό σύνολο έργων γύρω από κάποιον που δεν είχε συναντήσει ποτέ. Σε αρκετά βίντεο η Upson διαδραματίζει ποικίλους ρόλους -μιας εκδοχής του εαυτού της, ενός συντρόφου, της μητέρας της, μιας φίλης- ενώ ταυτόχρονα αναπαριστά, αναπτύσσει θεωρίες και μελετά πτυχές οικιακής ζωής, προσωπικοτήτων και διαπροσωπικών σχέσεων. Τα έργα της σειράς περιλαμβάνουν και τα εμβληματικά ζωγραφικά δίπτυχα «Kiss», που για τη δημιουργία τους πίεζε μεταξύ τους ένα πορτρέτο του Larry και μια αυτοπροσωπογραφία της όσο το χρώμα ήταν ακόμη νωπό για να οδηγηθεί σε μια παραμορφωτική συγχώνευση των δύο χαρακτήρων. Ακόμη, η Upson ζωντανεύει τους ήρωές της φτιάχνοντας ένα φυσικού μεγέθους ανδρείκελο τουLarry που παίζει στα βίντεο και που αργότερα μεταφέρθηκε σε κάρβουνο μαζί με μια δική της φιγούρα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ | 19:30-22:00

** Παρακαλούνται οι επισκέπτες να φορούν τη μάσκα τους καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Παρακαλούμε σημειώστε ότι θα υπάρχει περιορισμός αριθμού ατόμων μέσα στους χώρους **

Featured image: Kaari Upson, Left Brace Erase, Back Brace Face, 2016 (detail) | © The Kaari Upson Trust, 2022

Σχετικά Άρθρα