Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας: Δύο εξαιρετικά αφιερώματα για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής

iamy afierwmata2Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, όπως έχει προαναγγείλει από καιρό, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, 50 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» των Άγγελου Συρίγου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου από τις Εκδόσεις Πατάκη, πραγματοποιεί εκδήλωση την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 και ώρα 8:30μ.μ.
με ομιλία των Καθηγητών
Άγγελου Συρίγου, Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, αν. Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, τακτικού Καθηγητή της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο τμήμα Ιστορία και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την ομιλία των δύο Καθηγητών, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η ιστορικός και αρχειονόμος Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ.

Την επόμενη ημέρα, μια παράλληλη εκδήλωση θα πλαισιώσει το αφιέρωμα στη Μικρά Ασία. Έτσι, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 και ώρα 9:00 μ.μ., στο CINE Γαρδένια θα προβληθεί με δωρεάν είσοδο για το κοινό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού «ΣΜΥΡΝΗ, Η Καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922».

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο αυτές εκδηλώσεις πλαισιώνουν τη μεγάλη Έκθεση «1922-2022, Σ. Παπαλουκάς, Φ. Κόντογλου, Σ. Βασιλείου, Ιστορίες Μνήμης και Τέχνης», που φιλοξενείται στο Ι.Α.Μ.Υ. μέχρι τις 27 Ιουλίου 2022.

Σχετικά Άρθρα