Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΑΜΥ: Από την προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922» που πραγματοποιήθηκε από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 στον Κινηματογράφο «CINE Γαρδένια».
Ο χώρος του κινηματογράφου γέμισε από φίλους που, προσκεκλημένοι από το ΙΑΜΥ, ήρθαν στην προβολή για να παρακολουθήσουν τα γεγονότα, όπως καταγράφηκαν σε διάφορες πηγές και τεκμήρια και όπως τα παρουσιάζει η Μαρία Ηλιού στην ταινία της.
Το κοινό υποδέχθηκε η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου και μίλησε εκτενώς για την ταινία. Ανέφερε ότι μια καταστροφή δεν την γιορτάζεις, αλλά τιμάς τους ανθρώπους που χάθηκαν στα δραματικά αυτά γεγονότα. Επίσης, ανέφερε ότι η προβολή πραγματοποιείται από το ΙΑΜΥ στα πλαίσια των αφιερωμάτων για την Επέτειο, όπως η Έκθεση «1922-2022, Σ. Παπαλουκάς, Φ. Κόντογλου, Σ. Βασιλείου, Ιστορίες Μνήμης και Τέχνης», στη μνήμη των μικρασιατών προσφύγων.
Στην προβολή παραβρέθηκαν εκτός των άλλων: ο πρ. Δήμαρχος Υδραίων Κώστας Αναστόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Ρούσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Μαρκαντώνης, ο πρ. Υπουργός και συγγραφέας Ανδρέας Ανδριανόπουλος με τη σύζυγό του, ο πρ. Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Υ. Θανάσης Μερτζάνης με τη σύζυγό του, οι νομικοί σύμβουλοι του Ι.Α.Μ.Υ. Έλσα Μαυραγκά και Θανάσης Δανάκας με τη σύζυγό του, η Προϊσταμένη του Τμήματος Γενικών Αρχείων του Κράτους του Υπουργείου Παιδείας Νικολέττα Κουρκούτα, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Δημήτρης Σαράντης με τη σύζυγό του, ο αρχιτέκτονας και συγγραφέας Αλέκος Τζώνης με τη σύζυγό του, η Δημοσιογράφος Έφη Αλεβίζου, η Τζένη Σοφιανού από την Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας, η συμβολαιογράφος Δέσποινα Τσερκέζη και πολλοί άλλοι φίλοι.
film.jpg film2.jpg film3.jpg

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Σχετικά Άρθρα