Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Υδραγωγή και Fixers οργανώνουν 3D Printing στην Ύδρα με 2 δωρεάν σεμινάρια

  • Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 16:54
  • 2'

Η Υδραγωγή η "Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία" με αντικείμενο την προώθηση της παιδείας στην Ύδρα μας ξαφνιάζει ευχάριστα καθώς μαζί με τους "Fixers" φέρνουν το 3D Printing στην Ύδρα! Με ένα διήμερο Δωρεάν Σεμινάριο το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου.
Οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν και θα τυπώσουν δικά τους αντικείμενα μ' έναν εκτυπωτή που θα κατασκευάσουν οι Fixers επί τόπου!
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες και μαθητές από την 3η γυμνασίου και πάνω!
Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 (14:30-18:00+) Εισαγωγή στο 3D Printing
Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 (12:00-18:00+) Σχεδιάζουμε και τυπώνουμε αντικείμενα!
Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη στα 22980 53567, 6937078822.
Μέχρι 10 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν δικό τους laptop (αν δεν έχουν αλλά ενδιαφέρονται σοβαρά ας επικοινωνήσουν με την Υδραγωγή γιατί πιθανόν να βρεθεί κάποιο laptop γι' αυτούς). 


Λίγα λόγια για την Υδραγωγή 

H Υδραγωγή ιδρύθηκε το 2006 από την Αγγελική Στρουμπούλη και τον Σωτήρη Ηλιάδη και στεγάζεται στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ύδρας. Είναι μία "Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία" με αντικείμενο την προώθηση της παιδείας στην Ύδρα. Συγκεντρώνει δωρεές από άτομα και φορείς που ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ύδρας και διοχετεύει τα χρήματα αυτά σε δραστηριότητες που ωφελούν τα παιδιά που μεγαλώνουν στο νησί μας.
Η Υδραγωγή προσφέρει εκπαιδευτικές ευκαιρίες που κατά κανόνα στερούνται τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μικρές κοινότητες όπως η Ύδρα. Υλοποιεί δραστηριότητες που διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών και εμπλουτίζουν την αγωγή τους με πολιτισμικά ερεθίσματα, επεκτείνοντας έτσι την μελλοντική ακτίνα δράσης τους και δίνοντάς τους τα όπλα για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής.


Λίγα λόγια για τους fixers

Οι φίξερς, είναι μία ομάδα ανθρώπων με σκοπό τους την προώθηση της φιλοσοφίας του ανοιχτού λογισμικού, της δημιουργικότητας και της αλληλεγγύης.

Θέλουν να διοχετεύσουν στην κοινωνία τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από τους χώρους της επιστήμης και της τεχνολογίας, προσφέροντας ένα δημιουργικό χώρο όπου θα μπορεί ο κόσμος να έρθει σε επαφή με την τεχνολογία και να μάθει ότι η τεχνολογία είναι πρώτα από όλα ένα εργαλείο για τον άνθρωπο και για τη δημιουργία, εκτός από ένα μέσο κατανάλωσης. Θέλουν να δείξουν πώς η υποφαινόμενη υψηλή τεχνολογία δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά δικαίωμα των πολλών. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα χώρο όπου θα ασχολούνται κυρίως με την τρισδιάστατη εκτύπωση (3d printing) τυπώνοντας δικές τους δημιουργίες καθώς και εκτυπώσεις κατά παραγγελία. Θα ασχοληθούν με την κατασκευή δικών τους τρισδιάστατων εκτυπωτών και την έρευνα για το σχεδιασμό αυτών, όπως και με την μελέτη και κατασκευή σαρωτών τρισδιάστατων αντικειμένων.

Δεν καταναλώνουν, δημιουργούν. Δεν αγοράζουν, κατασκευάζουν. Δεν το πετάνε, το φιάχνουν.