Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυκνώνουν τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό

Μετά από συναντήσεις των Δημάρχων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και τους Πλοιοκτήτες.

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κων. Μουσουρούλη είχαν σήμερα οι Δήμαρχοι του Αργοσαρωνικού για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι: Ύδρας, κ. Άγγελος Κοτρώνης, Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης, Πόρου κ. Δημήτρης Στρατηγός και Τροιζηνίας κ. Ιωάννης Σαμπάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, οι Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Γιάννης Παστός και Σπετσών κ. Σπύρος Φαρδέλλος, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων.
Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, το οποίο εκπροσωπούσε ο Πρόεδρός του κ. Λευτέρης Κεχαγιόγλου με εισήγηση του Προέδρου του, κατέστησε σαφή τη σημερινή κατάσταση της γραμμής και ζήτησε από τον Υπουργό να στηρίξει τις προτάσεις των Δημάρχων τις οποίες χαρακτήρισε δίκαιες, κρίσιμες και αναγκαίες. Οι Δήμαρχοι με τη σειρά τους εξέφρασαν τον προβληματισμό τους λόγω της μείωσης των δρομολογίων που έχουν προκύψει, καθιστώντας την πρόσβαση των επισκεπτών δύσκολη με επακόλουθο την κοινωνική αναταραχή.
Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι και ο Υπουργός είχαν επίσης κοινή συνάντηση με τους πλοιοκτήτες, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν την προσεχή Τετάρτη τις προτάσεις τους στον Υπουργό. Από τη συνάντηση προέκυψε η αναγκαιότητα πύκνωσης των δρομολογίων καθώς μέχρι στιγμής δε γίνεται να εισαχθεί στη γραμμή ισοδύναμο σκάφος με το Flying Cat2, ενώ συζητάται προς την κατεύθυνση του συμβατικού πλοίου, το νέο σύστημα μετά από διαβούλευση δύο μηνών, το οποίο βασίζεται στο παλιό μοντέλο και δίνει τη δυνατότητα καλύτερης προοπτικής της σύνδεσης των νησιών με τον Πειραιά. Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες του το ΕΔΜΝ, αύριο θα έχει νέα συνάντηση του Προέδρου του κ. Λευτέρη Κεχαγιόγλου με τον Υπουργό.

 

DSC 2640site  DSC 2638site
Τέλος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης σε δήλωσή του μετά τις συναντήσεις τόνισε: ««Η σημερινή συνάντηση, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη. Το σίγουρο είναι πως η επίλυση του προβλήματος δεν είναι άμεσα εφικτή. Το θετικό όμως είναι πως οι Δήμοι του Σαρωνικού είμαστε ενωμένοι σε κοινό μέτωπο, ζητώντας την άμεση πύκνωση των δρομολογίων για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση που δημιουργήθηκε μετά την αποδρομολόγηση του Flying Cat 2. Επίσης επαναφέραμε το αίτημα για την επέκταση των δρομολογίων του συμβατικού πλοίου. Το θέμα σίγουρα δεν τελειώνει εδώ. Κατόπιν αιτήματος του Υπουργού είμαστε σε αναμονή των προτάσεων των εταιριών και θα επανέλθουμε σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.»

 

 

 

Σχετικά Άρθρα