Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προληπτικός εφοδιασμός νερού μέσω υδροφόρας Π.Ν.


Προληπτικό εφοδιασμό 1.000 κυβικών μέτρων νερού έχει ήδη προετοιμάσει ο Δήμος Ύδρας με υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού που θα φτάσει σήμερα στο νησί μας. Μολονότι η αφαλάτωση που κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας της, αποδίδει ημερησίως 1.600 κυβικά μέτρα, καλύπτοντας το φουλ της δυναμικότητάς της και παρόλο τις επιπλέον παροχές από τη γεώτρηση, οι στάθμες νερού στη δεξαμενή έχουν πέσει λόγω της αυξημένης κατανάλωσης από τους κατοίκους και παραθεριστές.
Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, μίλησε για το θέμα στη ΦτΥ επισημαίνοντας ότι η άφιξη της παρούσας υδροφόρας γίνεται για προληπτικούς λόγους - με μάλιστα υψηλό κόστος αγοράς και μεταφοράς - ώστε να μειωθεί η περίπτωση πιθανής αδυναμίας υδροδότησης από την αφαλάτωση και τις άλλες παροχές και να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες. Σε ερώτηση αν επαρκεί η υπάρχουσα μονάδα για τις ανάγκες του νησιού, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ότι σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί θα γίνει μελλοντικά αναβάθμιση αυτής. Στη συγκεκριμένη όμως στιγμή η κάλυψη μέσω της υδροφόρας θα προσφέρει μια ασφάλεια, ώστε το νησί μας να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση να ξεμείνει από νερό τούτες τις μέρες.
Επικοινωνήσαμε επίσης με τον Διευθυντή της ΤΕΜΑΚ, Στάθη Μάτο, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η μονάδα αφαλάτωσης βάσει μελέτης και σύμβασης καλύπτει 1.600 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, όπως υπολογίστηκαν για τις ανάγκες κατανάλωσης. Αν φυσικά χρειαστεί υποστήριξη, μπορεί να γίνει αναβάθμιση της μονάδας, ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητά της. Κάτι φυσικά που, απ’ ότι είναι σαφές, προϋποθέτει νέα μελέτη και νέες εργασίες. 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα