Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκευαστικά έργα στην πλακόστρωτη παραλία του λιμανιού της Ύδρας

 

 

Επισκευαστικά έργα έχουν ξεκινήσει στο λιμάνι της Ύδρας και στην πλακόστρωτη παραλία του νησιού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για εργασίες που αφορούν στην επισκευή των καθιζήσεων που έχουν προκληθεί σε μεγάλο μέρος του πλακόστρωτου.
Ήδη στο ύψος του Ηρώου του Παύλου Κουντουριώτη που εστιάζεται το μεγάλο πρόβλημα, στο κάτω μέρος της παραλίας έχει ανοιχθεί ένα κομμάτι,  ενώ μπροστά από το ηρώο καθώς αποκαλύφθηκε το παλιό καλντερίμι, θα γίνει αύριο αυτοψία από την Αρχαιολογία.
Να θυμίσουμε ότι λόγω της καταστροφικής πλημμύρας του 2015, ο Δήμος Ύδρας έλαβε από τον τότε αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα το ποσό των 90.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του λιμανιού.
Το έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του νησιού μας, όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας, Αντιδήμαρχος, Γιάννης Μπελεγρής, γίνεται ελεγχόμενα και σταδιακά. Με την έννοια ότι οι εργάτες εποπτευόμενοι, ανοίγουν τις πλάκες, τις τοποθετούν εκ νέου στην ίδια θέση βάσει αρίθμησης και έπειτα τις καλύπτουν, προκειμένου οι εργασίες να μη δημιουργούνται σε εκτεταμένη περιοχή του λιμανιού.
Τα επισκευαστικά έργα υπολογίζεται σε πρώτη φάση να γίνουν μέχρι τα μισά της παραλίας, δηλαδή περίπου στο ύψος που είναι το ντρουμ - σοκάκι.

erga_paralias.jpg erga_paralias2.jpg erga_paralias3.jpg

 

Σχετικά Άρθρα