Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήθος κόσμου και πατριωτικό κλίμα στη δεξίωση του Υ.Σ.Π

Δεξίωση πραγματοποιήθηκε από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Savoy",  μετά το πέρας της λιτάνευσης της Ι. Εικόνας Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Την καθιερωμένη εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του ΥΣ.Π. κα Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου, η οποία καλωσόρισε εγκάρδια τα μέλη του Συνδέσμου αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους Υδραίους και μη, επίσημους και φορείς, που για άλλη μια χρονιά ήταν πολυπληθείς.

Στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, την Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη, Τάνια Βέτιμη χάρη στην οποία δίνεται η δυνατότητα της εκδήλωσης του εορτασμού και αναφέρθηκε σε ένα πόνημα επί προεδρίας του πατέρα της Παντελή Βάρκα στον Υ.Σ.Π, το οποίο αναφέρεται στο έργο του Συνδέσμου κατά τη θητεία του.

Το πόνημα αυτό που θα αναφερόταν ως ομιλία, λόγω χρόνου δεν παρουσιάστηκε και θα δημοσιεύεται σε συνέχειες στη «Φωνή της Ύδρας» για να ενημερωθούν οι αναγνώστες για την τότε δράση και τις δραστηριότητες του Υ.Σ.Π. και το οποίο θα εμπλουτιστεί στη συνέχεια και από την κα Βάρκα, με το μέχρι τώρα πολυετές έργο της, ως Προέδρου του Συνδέσμου.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις. Η πρώτη προς το Εθελοντικό Πυροσβεστικο Κλιμάκιο Ύδρας, για την πολύτιμη όσο και αναγκαία προσφορά του στο νησί μας, στον Προϊστάμενό του, Παύλο Κόκκο και τους Στέφανο και Νεκτάριο Μαυρομάτη. Ο κ. Κόκκος ευχαρίστησε τον Υδραϊκό Σύνδεσμο και την Πρόεδρό του για την τιμή και τη βράβευση, καθώς επίσης ευχαρίστησε για τη δημιουργία του Κλιμακίου τον τ. Δήμαρχο Ύδρας, Άγγελο Κοτρώνη και τον νυν Δήμαρχο Γιώργο Κουκουδάκη για τη συνέχισή του.

Επίσης τιμητική πλακέτα δόθηκε από τον ΥΣΠ και την Πρόεδρό του στην Ελένη Χρ. Χριστοδούλου, Δημοσιο-γράφο, Διευθύντρια και Εκδότρια της εφημερίδας «η φωνή της Ύδρας», για την πολυετή έκδοση και την πολύπλευρη προσφορά στην Ύδρα και τον Υδραϊκό λαό. Η κα Χριστοδούλου ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το Δ.Σ. κα Βάρκα, τονίζοντας ότι στηρίζει τον Σύνδεσμο και τις δράσεις του, ενώ αναφέρθηκε στην 37ετή πορεία της «Φωνής της Ύδρας», της ιστορικής και μακροβιότερης εφημερίδας της Ύδρας αλλά και του Αργοσαρωνικού, και το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει ενωτικό πνεύμα μεταξύ φορέων, καθώς τίποτα δεν είναι αυτονόητο αφού για ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζεται πάντα πολλή δουλειά και στήριξη.

DSC_2554.jpg DSC_2555.jpg DSC_2559.jpg

DSC_2560.jpg DSC_2562.jpg DSC_2567.jpg

DSC_2582.jpg DSC_2592.jpg DSC_2601.jpg

DSC_2621.jpg DSC_2628.jpg DSC_2632.jpg

Τον λόγο έλαβε επίσης, κάνοντας θερμό χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους Υδραίους που ζουν στον Πειραιά για τη φάση των έργων υποδομής που γίνονται στο νησί μας, τα δημοπρατημένα έργα και τα υπό δημοπράτηση.
Στάθηκε επίσης στο μεγάλο θέμα του Σαν Τζόρτζι, την αδικία και τις προσπάθειές του ίδιου, που έφεραν την ομόφωνα θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για διοικητικά όρια της νησίδας, που ανήκουν στην Ύδρα. Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στη «Φωνή της Ύδρας» που από το 2011 αποκάλυψε το πρόβλημα των ορίων και της αλλαγής αυτών στον Δήμο Λαυρεωτικής και συνεχίζει μέχρι σήμερα με συνεχή άρθρα μέχρι την αποκατάσταση της αδικίας.
Κατόπιν μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος για την Ύδρα, τα έργα, τη στήριξη της Περιφέρειας και τη συνεργασία του με τον Δήμαρχο κ. Κουκουδάκη.

Τέλος μοιράστηκε σε όλους από τον ΥΣΠ ένα ημερολόγιο – δώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας, Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν: Οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, Γεωργία Γεννιά, ο Βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, ο πρ. Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης,ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, Μανόλης Τσακίρης, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης, ο π. Δήμαρχος, Κώστας Αναστόπουλος, η πολιτευτής Α’ Πειραιά της ΝΔ Ζωή Ρούσσου, ο πολιτευτής ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, o Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α. και Γραμματέας Δημ. Τάξης του ΛΑ.ΟΣ, και πολιτευτής Πέτρος Μούγιος, ο Ναύαρχος Λ.Σ.΄Αγγελος Τούντας, ο Υποναύαρχος ΠΝ εα Αδριανός Πούλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Γεώργιος Μανδαλάκης Πλωτάρχης Λ.Σ., ο Διοικητής ΑΕΝ Ύδρας Ε. Δανόπουλος, ο Πρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου Θεόδωρος Μουστακαρίας, η Προϊσταμένη του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Ιατρός Επιμελητής, Νίκος Βλαχάκος, ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης, ο πρ. Δήμαρχος Μεθάνων Παν. Λάμπρου, το Δ.Σ. του ΥΣΠ (Σταματάκος Νίκος, Κουντουριώτη Μάντη, Δαρδανός Νίκος, Φανελλάκης Γεώργιος, Μπαξεβάνη Τόνια, Βέτιμη Μάρια, Βούλγαρης Ιωάννης, Γιαννούλης Γεώργιος), η καλή φίλη του συνδέσμου Νέζω Νικολούδη-Δανάμπαση με την κόρη της Ανδριάνα Σπανού και άλλοι εκλεκτοί συνδαιτημόνες.

Σχετικά Άρθρα