Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατανυκτικά και με μεγαλοπρέπεια η γιορτή του Αγίου μας

Με μεγάλη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε ο στην Ύδρα η μνήμη του Πολιούχου μας Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου, με τη βοήθεια του καλού καιρού, του ιερού κλήρου και με την παρουσία του Βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου, του Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής και τ. Δημάρχου Πόρου Σπύρου Σπυρίδωνα, στρατιωτικών, τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

 

Κατά την παραμονή της γιορτής τελέστηκε νωρίς ο μικρός εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και στη συνέχεια ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας. agios3

 

Την ημέρα της γιορτής τελέστηκε όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας, ο οποίος εκήρυξε το θείο λόγο.

 

Στη συνέχεια σχηματίστηκε κατανυκτική λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε στον Καθεδρικό Ναό. Στις ιερές ακολουθίες έψαλλε η πολυμελής βυζαντινή χορωδία «Άγιος Μακάριος ο Νοταράς» υπό τη χοραρχία του Άγγελου Διαμαντόπουλου. Τις ιερές ακολουθίες μετέδωσε ο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας.

 

Το απόγευμα της γιορτής εψάλῃ ο Εσπερινός της αποδόσεως και ο Παρακλητικός κανόνας του Νεομάρτυρος.

 

Την επομένη τελέσθηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, και η διανομή του μήλου του Αγίου.

 

 agios2

  

 

 

(Τις φωτογραφίες ευγενώς μας διέθεσε ο καλός φίλος συμπατριώτης Δημήτρης Σταματάκος)