Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Στη Λέσβο σε τιμητικές εορταστικές εκδηλώσεις για τον Π. Κουντουριώτη συμμετείχε ο Γ. Κουκουδάκης

  • Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 13:06
  • 1'

Σε τιμητική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Κιβωτός του Γένους" στη Λέσβο συμμετείχε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης  στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018.

Ο Δήμαρχος Ύδρας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων για την απελευθέρωση της Λέσβου στο ύψωμα "Τυραννίδι".

Την επόμενη μέρα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου στο χωριό "Αγία Παρασκευή" μίλησε για τον Ελευθερωτή της Λέσβου Υδραίο Ναύαρχο και Πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Παύλο Κουντουριώτη. Τόνισε δε εμφατικά ότι: "Η προσφορά της Ύδρας στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους είναι τεράστια. Είναι χρέος μας αυτή την προσφορά του Νησιού μας όχι μόνο να την γνωρίσουμε καλύτερα αλλά να την καταστήσουμε ακόμα πιο γνωστή".

Ο κ. Κουκουδάκης συμμετείχε στον εορτασμό μετά από πρόσκληση του Προέδρου της "Κιβωτού του Γένους" κ. Κώστα Τσακίρη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Καλλιόπη Γόμου – Πρωτογεράκη και ο Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και τ. Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Μηθύμνης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης, Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Κουτσαμπάσης, ιερείς και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Συμμετείχαν επίσης, τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Λέσβου «Φίλοι της Παράδοσης» χορεύοντας άψογα παραδοσιακούς χορούς της Ύδρας, της Λέσβου και της Μακεδονίας, καθώς και η Χορωδία του Εκπολιτιστικού Θεατρικού Ομίλου Καλλονής (ΕΘΟΚ) που τραγούδησε έντεχνα ελληνικά τραγούδια που ενθουσίασαν το κοινό.