Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο εορτασμός του Αγίου Κωνσταντίνου στον Πειραιά από τον Υ.Σ.Π

Εορτάστηκε με ευλάβεια σήμερα 17 Νοεμβρίου 2012 στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά η μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά.

 

Τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Βάρκα και του Iερού κλήρου.
Πλήθος κόσμου και μέλη του Συνδέσμου παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό για να συνεορτάσει μεγαλοπρεπώς ενώ στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Κωνσταντίνου στις παρακείμενες οδούς του Ναού με προπορευόμενη την μπάντα του Δήμου Πειραιά, την αντιπροσωπεία Υδραίων μπουρλοτιέρηδων και Υδραίας με παραδοσιακή φορεσιά.

 

DSC 0377web DSC 0376web

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Α΄ Πειραιά και Νησιών της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος και Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και π. Δήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, ο τ. Δήμαρχος Μεθάνων και νυν Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας Χρήστος Πάλλης, η πολιτευτής της ΝΔ Ζωή Ρούσσου, δημοτικοί σύμβουλοι της Ύδρας, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη και αρωγός του Υδραϊκού Συνδέσμου Τάνια Βέτιμη, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ύδρας Δημήτρης Παύλου και άλλοι.
Ακολούθησε δεξίωση με καφέ, γλυκίσματα και μαστίχα στο πνευματικό κέντρο του Ναού όπου η Προέδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου καλωσόρισε Υδραίους και Φιλυδραίους στον καθιερωμένο εορτασμό, για να λάβει το λόγο στη συνέχεια η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου με επίκαιρη ομιλία της.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα