Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή της Χριστίνας Ζαραφωνίτου για τη δωρεά βιβλίων στο Β' Δημοτικό Σχολείο Ύδρας

Δωρεά βιβλίων λογοτεχνίας και εκπαιδευτικού χαρακτήρα προς το Β' Δημοτικό Σχολείο της Ύδρας πραγματοποιήθηκε πριν αρκετό διάστημα από την Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Ζαραφωνίτου.

Η δωρεά είχε σκοπό τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου και έγινε με μεγάλη αγάπη, μια και η κ. Ζαραφωνίτου έχει αποφοιτήσει από το Β' Δημοτικό Σχολείο Ύδρας.

Η κ. Ζαραφωνίτου επανέρχεται σήμερα με επιστολή της για το θέμα της δωρεάς, διατυπώνοντας την απορία της, αφού δεν έχει λάβει κάποιο ευχαριστήριο.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αγαπητή κυρία Χριστοδούλου χαίρετε!
Όπως διάβασα στη σελ. 14 του τελευταίου τεύχους της ΦτΥ, ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, ευχαριστεί με την επιστολή που φιλοξενείτε τους δωρητές του ονομαστικά για την προσφορά ενός εκάστου. Ανεζήτησα επισταμένα μια μικρή έστω ανώνυμη αναφορά στην παρακάτω δωρεά βιβλίων, για την οποία ουδέποτε λάβαμε ούτε μία τυπική επιβεβαίωση παραλαβής από κάποιον υπεύθυνο, αλλά εις μάτην. Σας διαβεβαιώ ότι ουδεμία πρόθεση είχα να δημοσιοποιήσω μια χειρονομία αγάπης για το σχολείο μου αλλά θεωρώ ανεξήγητη τη μεροληπτική αντιμετώπιση που μου επιφυλάχθηκε. Βέβαια, η δική μου δωρεά είναι βιβλία αλλά είχα την εντύπωση ότι τα βιβλία είναι το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και η βιβλιοθήκη του σχολείου είναι το «φυσικό» τους περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι η ταπεινή προσφορά μου να εκτιμήθηκε από τους μαθητές του σχολείου στους οποίους και απευθυνόταν.
Για λόγους αξιοπιστίας, σας επισυνάπτω την επιστολή που συνόδευε την άνω δωρεά και αν κρίνετε μπορείτε να την αναρτήσετε διαδικτυακά, με τη δήλωσή μου ότι θα είμαι πάντα δίπλα σε όσους αγαπούν το σχολείο μας με όποιον τρόπο είναι αυτό δυνατόν.

Σας ευχαριστώ
Χριστίνα Ζαραφωνίτου


ΠΡΟΣ ΤΟ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΔΡΑΣ

Θα είναι μεγάλη μου χαρά αν αποδεχθείτε τη μικρή αυτή δωρεά βιβλίων για τη βιβλιοθήκη του σχολείου από το οποίο αποφοίτησα και το οποίο μου έχει προσφέρει τις καλύτερες αναμνήσεις. Προέρχονται από τη βιβλιοθήκη του γιου μου που τώρα είναι πλέον μεταπτυχιακός φοιτητής και θα είναι χαρούμενος αν φανούν χρήσιμα στους μαθητές σας.

Με εκτίμηση και θερμές ευχές για μια καλή σχολική χρονιά.

Αθήνα 21/10/17
Χριστίνα Μ.Ζαραφωνίτου


Ακολουθεί το ευχαριστήριο που εξέδωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ύδρας προς την κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ& 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα 30 Μαρτίου 2019

Αρ. Πρωτ. 4

Προς: κ. Ζαραφωνίτη Χριστίνα

ΚΟΙΝ: κ. Ελένη Χριστοδούλου

epistoli b dimotikou

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Αξιότιμη Κυρία Ζαραφωνίτη,
επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την εξαιρετική προσφορά βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας,στο Β’Δημοτικό σχολείο Ύδρας.
Τα Βιβλία και η συνοδευτική επιστολή παρελήφθησαν από το διδακτικό προσωπικό όμως εκ παραδρομής δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, όπως η έκδοση ευχαριστηρίου και εγγραφή τους στο βιβλίο δωρεών. Κατόπιν ενημερώσεως της τρέχουσας διευθύνσεως θα πραγματοποιηθούν όλες οι παραπάνω διαδικασίες.
Τα βιβλία έχουν τοποθετηθεί στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και χρησιμοποιούνται από τους μαθητές.
Σας ζητούμε συγγνώμη για την καθυστέρηση έκδοσης ευχαριστηρίου και σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά ελπίζοντας η προσφορά σας να αποτελέσει παράδειγμα.
Η προσφορά σας αυτή, σας τιμά και σας εξαίρει ως άνθρωπο και ως λάτρη του σχολείου μας.

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ του Συλλόγου μας
Η Πρόεδρος

Ειρήνη Κουραχάνη

Σχετικά Άρθρα