Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύγκρουση του ταχυπλόου CAT3 με θαλάσσιο ταξί ανοιχτά της Ύδρας

Ένας ελαφρά τραυματίας αλλά και υλικές ζημιές ήταν το αποτέλεσμα σύγκρουσης μεταξύ του ταχυπλόου Cat και ενός θαλάσσιου ταξί, ανοικτά του λιμανιού της Ύδρας, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα.

Οι 51 επιβάτες του «Flying Cat 3», που εκτελούσε το δρομολόγιο Ερμιόνη-Ύδρα-Πειραιάς, λαχτάρησαν όταν το σκάφος που επέβαιναν συγκρούστηκε με το θαλάσσιο ταξί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του ταξί, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση του λιμενικού από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ύδρας, ενώ το σκάφος του υπέστη υλικές ζημιές.

Αντιθέτως, κανένας από τους επιβάτες του «Flying Cat 3» δεν τραυματίστηκε, ενώ το σκάφος υπέστη ένα βαθούλωμα.

Όπως ήταν φυσικό, έγινε αμέσως έλεγχος, και δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα και το «Flying Cat 3» συνέχισε το δρομολόγιο του με προορισμό τον Πειραιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα:
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Γ “FLYING CAT 3” Ν.Π. 10562 για περιστατικό σύγκρουσης του εν λόγω πλοίου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΩ” Ν.Υ. 1065 στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. βορειοδυτικά του λιμένα Ύδρας.
Το “FLYING CAT 3” το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ερμιόνης προς λιμένα Ύδρας και στη συνέχεια Πειραιά, κατέπλευσε με ασφάλεια στην Ύδρα, όπου αποβίβασε τους 51 επιβάτες του, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός των επιβατών ή του πληρώματος, παρά μόνο μικρής έκτασης υλική ζημιά στην αριστερή πρωραία πλευρά του.
Το “ΝΗΣΩ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στο νεώλκειο Παλαμιδά Ύδρας, όπου το σκάφος ανελκύστηκε, ενώ ο 41χρονος κυβερνήτης του μεταφέρθηκε στο Κουλούρειο Νοσοκομείο “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” για παροχή πρώτων βοηθειών.
Το  Ε/Γ-Δ/Γ παρέμεινε στο λιμένα Ύδρας μέχρι την διαπίστωση της έκτασης των ζημιών, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί απέπλευσε για λιμένα Πειραιά με 199 επιβάτες.
Κατά τον κατάπλου του, το πλοίο έλαβε απαγόρευση απόπλου από τη Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, η οποία ήρθη μετά τη διενέργεια επιθεώρησης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης.

Σχετικά Άρθρα