Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινή επιστολή των Δημάρχων των νησιών για την κατηγοριοποίηση της Π.Ε. Νήσων στον Χάρτη Covid19

Κοινή επιστολή, έστειλαν οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, οι οποίοι εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για την κατηγοριοποίηση της Π.Ε. Νήσων στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό covid-19. 

Αποδέκτες της κοινής επιστολής των δημάρχων είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης,  ο Υφυπουργός Προστ. του Πολίτη & Διαχ. Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. 

Η επιστολή κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και στους Βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά.

Την επιστολή υπογράφουν οι Δήμαρχοι: Αγκιστρίου Ιωάννης Αθανασίου, Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς, Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης, Σαλαμίνας Γεώργιος Παναγόπουλος, Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης και Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.  

Με την επιστολή τους οι Δήμαρχοι των νησιών της Αττικής, ζητούν να πληροφορηθούν για ποιο λόγο δεν διαφοροποιείται η Π.Ε. Νήσων Αττικής από το επίπεδο υγειονομικής κατάστασης (3 - Αυξημένης Επιτήρησης) της ηπειρωτικής επικράτειας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς τα τοπικά στοιχεία και η επιδημιολογική κατάσταση των περιοχών τους δεν δικαιολογεί αυτή την κατηγοριοποίηση. Σε περίπτωση δε, επιδείνωσης του επιπέδου υγειονομικής κατάστασης στο λεκανοπέδιο, οι δήμαρχοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι κάτι τέτοιο θα επιφέρει αυστηρότερα μέτρα στις περιοχές τους.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

ep1.jpg ep2.jpg ep3.jpg

ep4.jpg