Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σεπτή και κατανυκτική γιορτή της Παναγίας

Γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη η γιορτή της Παναγίας στο νησί μας, όπου πλήθος συντοπιτών και επισκεπτών γέμισαν ασφυκτικά τη Μητρόπολη της Ύδρας και τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης. Με το άρωμα της φασκομηλιάς και μέσα σε μια ευλαβική ατμόσφαιρα τελέστηκε την παραμονή της γιορτής ο πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου.
Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ι. Εικόνας, η οποία συγκέντρωσε μια πομπή πολλών πιστών και που αυξάνονταν σταδιακά συναντώντας σε κάθε γωνιά του νησιού μας και άλλους ευλαβείς κατοίκους και φίλους που είχαν φροντίσει να φωτίσουν τους δρόμους και τα στενά με κεριά και φαναράκια.
Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος και πάλι του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.
Οι σεπτές αυτές στιγμές συγκέντρωσαν αγαπημένους συντοπίτες μας Υδραίους αλλά και φίλους του νησιού μας, την ίδια ώρα που η προσευχή και το προσκύνημα έφερε όλους εμάς κοντά στην Παναγία τη Φανερωμένη και τη λυτρωτική πολλές φορές παρέμβασή της στη ζωή των πιστών.

 

DSC 2482n DSC 2507n

DSC 2546n DSC 0775j