Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Θετικά μηνύματα για την Ύδρα μετά τη συνάντηση του ΕΔΜΝ με τον Υπουργό Ναυτιλίας

  • Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 12:50
  • 1'

Πολύ θετική κρίνεται για την Ύδρα η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σήμερα το μεσημέρι.
Η συνάντηση διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα και τέθηκαν επί τάπητος πολλά προβλήματα των μικρών νησιών, χαράχθηκε δε κοινή στρατηγική και συνεργασία μεταξύ του ΕΔΜΝ και του Υπουργείου.
Συγκεκριμένα:

Νομιμοποιείται ο προβλήτας του Μετοχίου Ερμιονίδας και ως εκ τούτου επιτρέπεται η χρήση του.
Θα κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης της γραμμής Πόρου-Ύδρας με συμβατικό πλοίο. Στόχος είναι καταρχήν η ωρίμανση της διαδικασίας. Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί στα αρμόδια όργανα παρόμοια αίτηση.
• Ικανοποιείται το αίτημα της Κέας για σύνδεση με τοπικό λεωφορείο μεταξύ προαστιακού με το λιμάνι της Ραφήνας για εξυπηρέτηση των επιβατών προς και από την Κέα.
• Ικανοποιήθηκε το αίτημα της Τήλου για αύξηση της τιμής της επιδότησης ανάλογη της αύξησης της τιμής των καυσίμων.
• Ικανοποιήθηκε το αίτημα της Τήλου για την άμεση χορήγηση του ποσού της χρήσης της άγονης γραμμής με αποτέλεσμα το seastar να συνεχίσει απρόσκοπτα τα δρομολόγια του κόντρα σε ορισμένους τεχνοκράτες.
Τέλος συμφωνήθηκε:
• Η επικοινωνία με τον Υπουργό σε τακτά διαστήματα για τα θέματα των μικρών νησιών και η πορεία τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
• Θα συζητηθούν ξεχωριστά όλες οι ετήσιες επιδοτήσεις άγονων γραμμών οι οποίες και επηρεάζουν μικρά νησιά.
• Η δημιουργία ατζέντας για το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αμέσως μόλις ξεπεραστούν ορισμένα πολιτικής φύσεως θέματα.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν από την πλευρά του ΕΔΜΝ ο πρόεδρος του ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου, ο Γεν Γραμματέας τ. Δήμαρχος Ιθάκης Γ. Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Κέας Αντώνιος Δεμένεγας, η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά κ.α.
Αύριο το πρωί η αντιπροσωπεία του ΕΔΜΝ αναχωρεί για την Ρόδο όπου εκεί θα υποδεχθεί αντιπροσωπεία Ξένων Ευρωβουλευτών οι οποίοι και θα επισκεφτούν την Χάλκη και την Τήλο.