Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στο Μανδράκι - Δήλωση και Καταγγελία του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη - Ευχαριστήριο σε όσους συνέδραμαν

Η φωτιά στο Μανδράκι που ξέσπασε στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων την Κυριακή 20 Ιουνίου, σήμερα τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης δημοσίευσε την παρακάτω δήλωση στο προφίλ του στα social media:

"Χθες (20/06/2021) κατά τις απογευματινές ώρες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων. Η κινητοποίηση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου και των υπηρεσιών του Δήμου μας υπήρξε άμεση ενώ ζητήθηκε συνδρομή τόσο από πεζοπόρο τμήμα όσο και από εναέρια μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες ωστόσο στην περιοχή παραμένουν άνδρες και γυναίκες τις πυροσβεστικής υπηρεσίας για περιφρούρηση. Το γεγονός που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η κλοπή της μπαταρίας από την γεννήτρια του συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή καθώς και η καταστροφή του σωλήνα σύνδεσης με τη δεξαμενή αποθήκευσης νερού. Τα οποία ευτυχώς αντικαταστάθηκαν άμεσα και συνέδραμαν την πυρόσβεση. Τα στοιχεία αυτά θα τεθούν στην κρίση του ανακριτικού της πυροσβεστικής που βρίσκεται ήδη στο Νησί μας.
Οφείλουμε ουσιαστικές ευχαριστίες στα στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας (Ιωάννη Γκανατσούλη, Παύλο Κόκκο, Ιωάννη Βούλγαρη, Στέφανο και Νεκτάριο Μαυρομμάτη, Χρήστο Δαλάκο, Νίκο Πλευρίτη, Ματίνα και Πόπη Δηλαβέρη, Κατερίνα Λεμπέση, Μιχάλη Χατζηκωσταντίνου και Γιώργο Σκόρρα) καθώς και στους συνδημότες μας Στράτο Μπίκο, Θωμά Πατσουράκο, Νικόλαο Κουκουδάκη και Παναγιώτη Παύλου για την ουσιαστική συνδρομή τους. Εγκάρδιο ευχαριστώ οφείλουμε στον υδραυλικό του Δήμου μας κ. Ιωάννη Βούλγαρη και στον οδηγό κ. Αθανάσιο Δασκαλάκη για την ολονύχτια συνδρομή και παρουσία τους στην περιοχή. Ευγνωμοσύνη επίσης εκφράζεται στον κ. Νικόλαο Μαραγκό για την μεταφορά των οχημάτων της πυροσβεστικής στο Νησί μας. Ευχαριστίες οφείλονται στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Μανώλη Καραμήτσο, στον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης κ. Μπελεγρή Ιωάννη και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Μαυρομμάτη για την συνδρομή τους.
Ουσιαστικές ευχαριστίες οφείλονται επίσης στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο, στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιστράτηγο κ. Κολουκούρη Στέφανο, στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Πύραρχο κ. Αναστάσιο Παππά και στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκαν στο Νησί μας. Τέλος ευχαριστίες οφείλονται στο Λιμεναρχείο και Αστυνομικό Τμήμα Ύδρας για την παρουσία και συνδρομή τους.
Μέσα στο 2021 θα δρομολογηθεί η επίλυση του ακανθώδους και επί δεκαετίες ανεπίλυτου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αυτό συμφέρει την Ύδρα και τους κατοίκους της!"