Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ναύδετο στο Καμίνι: Ο Π. Ασημακόπουλος θέτει ερωτήματα και προτάσεις

  • Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 20:07
  • 1'

Στην χτεσινή 23-6-21, 16η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής συζητήθηκε η επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Παναγιώτη Ασημακόπουλου για το Ναύδετο στο Καμίνι της Ύδρας.

Ο κ. Ασημακόπουλος αναφέρει σχετικά υπογράφοντας το παρακάτω κείμενο:

Το αποτέλεσμα της συζήτησης έφερε στην επιφάνεια δύο ειδήσεις, οι οποίες είναι σημαντικές.

Η μία είδηση ήταν ότι στο έργο του Ναύδετου έγινε υπερκοστολόγηση! Με τα χρήματα που εκπονήθηκε το έργο που έφτασε περίπου το αστρονομικό ποσό, του μισού εκατομμυρίου Ευρώ, θα είχαμε 6 με 7 Ναύδετα. Γιατί το κόστος για ένα Ναυδετο έχει 50.000 € maximum.

Εδώ πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί έφτασε σε αυτό το παράλογο ύψος το έργο του Ναύδετου στην Ύδρα, και πώς δέχτηκε η τότε διοίκηση του δήμου Ύδρας να πληρώσει αυτό το ποσό;

Η δεύτερη είδηση που βγήκε σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη η οποία δέχτηκε την πρόταση μου, είναι να γίνει μια νέα μελέτη ώστε το Ναύδετο  να γίνει επιτέλους εμπορικό, να κοιτάξουμε να μπει σαν προσθήκη στην μελέτη του λιμανιού της Ύδρας και του λιμανιού του Καμινιού, ώστε να εξασφαλιστεί ένα ποσό περίπου 30.000€ μέχρι 40.000€ για να αλλάξει θέση το Ναύδετο και να αξιοποιηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ύδρας.
Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύτηκε ότι θα δεχτεί την πρόταση μου και θα την μεταφέρει υπηρεσιακά και επίσημα στο ΔΛΤΥ.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την Ύδρα. Και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί μας. Γιατί από την στιγμή που θα γίνει αυτό θα γίνει η απόσβεση της δαπάνης του έργου τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, και από τον επόμενο χρόνο θα έχει κέρδος από τα έσοδα που θα φέρει, από την στιγμή που θα το επιλέγουν τα κρουαζιερόπλοια για την ασφαλή πρόσδεση τους. Δηλαδή θα τους εξασφαλίσει την παραμονή τους στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του λιμένα της Ύδρας.
«Ανεξάρτητος»
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
Π.Ε. Πειραιώς
Παναγιώτης Ι. Ασημακόπουλος