Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γίνεται με το Σαν Τζόρτζι;

Γιατί νέο κρατικό έγγραφο το φέρει πάλι στον Δήμο Λαυρεωτικής;

 

Νέο κρατικό έγγραφο της ΡΑΕ, 5ης Σεπτεμβρίου 2013 και ανάρτησης 2-10-13, κατόπιν τροποποίησης που ορίζει, και μιλώντας για αλλαγή διοικητικής υπαγωγής της νησίδας, φέρει τα διοικητικά όρια του Σαν Τζόρτζι στον Δήμο Λαυρεωτικής και στην Ανατολική Αττική. Δυο χρόνια έχουν περάσει και έχουμε ελλιπή ενημέρωση και αργές διαδικασίες για το φλέγον αυτό ζήτημα από τον Δήμο Ύδρας. Δε θέλουμε να γίνουμε προάγγελοι κακών μηνυμάτων, αλλά το συγκεκριμένο έγγραφο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό!
Για την ιστορία να πούμε ότι, δύο χρόνια πριν, τον Νοέμβριο του 2011 η «Φωνή της Ύδρας» είχε αποκαλύψει βάσει κρατικών εγγράφων ότι τα διοικητικά όρια της νησίδας του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζόρτζι) φέρονταν να ανήκουν στον Δήμο Λαυρεωτικής. Πάνω στο Σαν Τζόρτζι μάλιστα, έχει δρομολογηθεί από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ να εγκατασταθεί αιολικό πάρκο ισχύος 69 μεγαβάτ αποτελούμενο από 23 ανεμογεννήτριες των 3 μεγαβάτ η μία με τεχνολογία Vestas, με σημαντικά οφέλη για τον Δικαιούχο Δήμο. (3% επί των ακαθαρίστων εσόδων, ποσό που θα υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ ετησίως και πιθανόν να φτάνει το 1.000.000 ευρώ).
Το θέμα που αποκαλύψαμε έφερε τότε τα πάνω-κάτω (Νοέμβριος 2011) , αφού όλοι γνωρίζουμε πως η νησίδα ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ύδρας. Κατόπιν ο Δήμος Ύδρας ξεκίνησε νομικές ενέργειες με σκοπό να βγει πόρισμα και να εντοπιστεί ποιος ευθύνεται για την αλλαγή των διοικητικών ορίων από την Ύδρα στο Δήμο Λαυρεωτικής. Μ' αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Ύδρας θα μπορούσε να απευθυνθεί νομικά στον έχοντα την ευθύνη και να επανέλθουν τα διοικητικά όρια του Σαν Τζόρτζι στο νησί μας. Τι έγινε λοιπόν τώρα και νέο κρατικό έγγραφο ανακινεί το θέμα, φέροντας τα όρια της νησίδας πάλι στον Δήμο Λαυρεωτικής και μάλιστα όπως αυτό σημειώνει δεν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις για τη συγκεκριμένη αίτηση;

Περιμένουμε με αγωνία τα νεότερα από τις ενέργειες του Δήμου Ύδρας γιατί φοβόμαστε ότι η όποια καθυστέρηση επίλυσης αυτού του μείζονος σημασίας για τη ζωή της Ύδρας έργου, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για το νησί μας.

 

Δείτε το νέο κρατικό έγγραφο της ΡΑΕ στα συνημμένα download attachments

Σχετικά Άρθρα